Kosárlabda

2024.07.27. 11:52

Erősítés - Svájci válogatott hátvéddel teljes a Sopron KC kerete

Selim Fofana személyében egy svájci válogatott hátvéddel lett teljes csapatunk kerete - adta hírül a sopronkc.hu

Kisalföld.hu

Fotó: fraenkischertag.de

A 25 éves, 193 centi magas kosaras felnőtt karrierje első részét a svájci élvonalbeli Neuchatel együttesénél töltötte, ahol utolsó szezonjában közel 17 pontos és 4 lepattanós, és több, mint 3 gólpasszos átlagot teljesített. Innen az Adria Liga másodosztályban szereplő montenegrói Podgorica gárdájához került, ahol mérkőzésenként átlagban közel 13 ponttal, 3 lepattanóval, valamint 1,5 gólpasszal segítette csapatát.

Az előző évadot a német másodosztályban a Bayreuth csapatánál töltötte, ahol 14,2 pontos, 2,8 lepattanós és 3,4 gólpasszos átlagot “hozott össze”, volt olyan mérkőzése, amelyen 9 gólpasszt “kézbesített”.

Hazája válogatottjában sorozatról sorozatra vívott ki magának egyre nagyobb és nagyobb szerepet. Még nagyon fiatalként játszott az 2021-es vb előselejtezőin, majd már nagyobb szerephez jutva a 2023-as Eb előselejtezőjén is tagja volt a helvét nemzeti csapatnak, az idén februári két vb-előselejtezőn 14 pontot, 4,5 lepattanót és 5,5 gólpasszt átlagolt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában