Női kézilabda

2024.07.13. 16:55

Egygólos magyar győzelem Győrben Szlovénia ellen – galéria, videó

Az olimpiai kvótás magyar női kézilabda-válogatott 28–27-re legyőzte Szlovéniát a Győrben rendezett felkészülési mérkőzésen. A vendégek egyszer sem vezettek az egész meccs során.

Kisalföld.hu

Szöllősi-Schatzlék megnyerték az olimpia előtti utolsó hazai felkészülési meccsüket.

Fotó: Csapó Balázs

Eredmény: Magyarország–Szlovénia 28–27 (17–11).

A magyar gólszerzők: Győri-Lukács 7, Vámos 4, Szöllősi-Schatzl, Kuczora, Márton 3–3, Papp, Albek, Simon 2–2, Debreczeni-Klivinyi, Füzi-Tóvizi 1–1.

A két együttes kedden reggel 9 órától Roglán is találkozott egymással, akkor 31–21-es magyar siker született, és a csapat Győrben ott folytatta, hol Szlovéniában abbahagyta. A remek kezdés (3–0) után még felzárkóztak a vendégek (4–3), utána viszont a jó védekezésére alapozva elhúzott a lerohanásgólokat szerző házigazda (13–4). Kisvártatva sokasodni kezdtek a hibák támadásban is védekezésben is, ezt kihasználva az ellenfél előbb 17–11-re felzárkózott, majd a második félidőt sorozatban három góllal kezdte, ekkor Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány időt kért.

A magyar válogatott több mint hét és fél perccel a második felvonás kezdete után talált be először. A hibák száma nem csökkent, nagy volt a kontraszt az első 17 perc és a hátralévő időszak között, ennek ellenére a hazaiaknak sikerült megőrizniük egy gólt az előnyükből.

A két csapat huszadik egymás elleni mérkőzésén három döntetlen és egy szlovén siker mellett a 16. magyar győzelem született.

– Az első tizenhét percben ugyanolyan játékot mutattunk, mint Szlovéniában, de akkor hatvan percen keresztül kitartott. Ma ezt követően a védekezés és a támadás sem működött megfelelően, pedig ugyanazok az emberek voltak a pályán, mint kedden – nyilatkozta Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány.

– Inkább egyéni játék volt, és lehet, hogy a hazai pálya miatt bizonyítási vágy is dolgozott a lányokban, ami ezt eredményezte – szögezte le a szakember, aki hangsúlyozta, nem az összpontosítással volt probléma, mert csapatának megvoltak a helyzetei, de a játékosok nagyon precízen akarták befejezni azokat, és sokszor a kapufát találták el. A visszafutásban leginkább azzal foglalkoztak, mi történt támadásban, pedig az már történelem, ott mindig arra kell figyelni, ami következni fog. Ennek tudható be, hogy némileg elveszítették a magabiztosságukat, és volt olyan szakasza a meccsnek, amikor mindig tíz másodpercen belül fejezték be a támadásaikat

–Nagyon akartunk, de egy kicsit többet kell gondolkozni. Biztosan a fáradtság is befolyásolta, hogy körülbelül negyvenöt percig nem sikerült úgy teljesíteni, ahogyan szerettünk volna, de mikor terheljük őket, hanem most? – mondta.

A felkészülés eddigi szakaszáról úgy vélekedett: elégedettek, nincs okuk panaszra, mert amit terveztek, azt maradéktalanul megcsinálták, de a következő hét teljesen más lesz.

A magyar női válogatott legközelebb jövő pénteken lép pályára, amikor a németek vendége lesz Stuttgartban, a párizsi olimpián pedig július 25-én játssza első csoportmeccsét a házigazda és címvédő franciákkal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában