Női kézilabda

2024.07.09. 13:41

Olimpiai felkészülés – Sima magyar győzelem a szlovénok felett, Győri-Lukács Viktória hat gólig jutott

A párizsi olimpiára készülő magyar női kézilabda-válogatott magabiztos győzelmet aratott kedden délelőtt a házigazda szlovénok ellen zártkapus edzőmérkőzésen. A magyarok legeredményesebb játékosának a Győri Audi ETO KC jobbszélsője, Győri-Lukács Viktória bizonyult hat góllal.

Kisalföld.hu

Győri-Lukács Viktória volt a felkészülési meccs legeredményesebbje.

Fotó: gyorietokc.hu

A magyar szövetség beszámolója szerint a Roglán rendezett találkozón a vendégek az elejétől vezettek, a szünetben 19–12-es előnyben voltak, végül pedig tíz góllal, 31–21-re diadalmaskodtak.

A szintén győri Szöllősi-Schatzl Nadine 1, a Motherson Mosonmagyraóvár játékosai közül Albek Anna 3 gólt lőtt, Pásztor Noémi nem talált be, míg a kapuban Szemerey Zsófi is lehetőséget kapott.  

"Elsősorban örülünk a győzelemnek. Másodsorban pedig annak, hogy annak a munkának, amit az elmúlt két hétben elvégeztünk, láttuk az eredményét, visszajelzést kaptunk róla, hogy jó úton haladunk – értékelt Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány. – Természetesen nem vagyunk csúcsformában, de nem is most kell abban lennünk. Minden játékosban van még plusz, ahogy a játékainkat is tudjuk még precízebben végrehajtani, de van még két hetünk erre, az a célunk, hogy az első olimpiai csoportmeccsre legyünk jó formában."

A válogatott az olimpia előtt még két felkészülési mérkőzést játszik: szombaton, Győrben a szlovéneket látja vendégül, majd jövő pénteken, Stuttgartban a németek lesznek az ellenfelek.

Az ötkarikás tornát július 25-én kezdi a csapat a házigazda és címvédő franciákkal szemben. Utána Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesz az ellenfél a csoportkörben, ahonnan az első négy helyezett jut a negyeddöntőbe. A csoportmeccsek közül kettő is reggel kilenc órakor kezdődik majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában