Férfi kosárlabda

2024.07.22. 09:09

Bővebb kerettel készül az új szezonra az Agrofeed UNI Győr

Az Agrofeed UNI Győr NB I/B Zöld csoportjában szereplő férficsapatának kerete gyakorlatilag egyben marad, ahogyan Lógár Bence vezetőedző is folytatja a munkát. Előzetesen az első nyolc közé jutást tűzte ki célul a vezetés.

Szabó Gábor

Nagy változás nincs a győriek keretében.

A klub élén egyébként történt változás, május vége óta Csaplár-Nagy Ervin ügyvezető elnökként dolgozik tovább az egyesületnél, de ahogyan fogalmazott: a feladatköre nem változott, mindenért ugyanúgy felelős, emellett már ő az első számú aláíró is. A korábbi elnök, Tagai István elnökségi tagként maradt az egyesületnél.

„A csapat kialakításában ugyanazon elvek a fontosak, mint eddig, a helyi, saját nevelésű gyerekek mellett egyetemistákban gondolkozunk. Célunk, hogy minél többen kerüljenek fel az utánpótlásunkból a felnőttcsapatba, és persze nem zárkózunk el attól, hogy aki az egyetemi tanulmányait Győrben folytatja, az a kosárlabdapályán is megtalálja számításait. Igazolni azonban csak azért, hogy esetleg egy-két hellyel előbbre végezzünk, nem szeretnénk” – mondta Csaplár-Nagy Ervin.

A fenti gondolatmenetnek megfelelően a nyáron öt oroszlányi, egy kaposvári és egy zalaegerszegi játékos a Széchenyi-egyetemen folytatja tanulmányait, így velük jó eséllyel bővül majd a keret. Emellett a győri nevelésű Zalka Csongort szeretnék visszaigazolni. Ő pár éve a DEAC Akadémiára távozott, most van esély arra, hogy újra itt kosarazzon.

A keret jelentős része egyébként egyben marad, aki biztosan távozik, az Bohuniczky Olivér és Várszegi Balázs, akik Budapesten folytatják tanulmányaikat, és még Garancz Milán sorsa kérdéses.

„Ami jó hír, hogy Gosztola Gábor és Nagy Tamás felépült sérüléséből, rájuk az új szezonban már számíthat a szakmai vezetés. A bő keretre egyébként szükség lesz, mert továbbra is három fronton leszünk érdekeltek. Az NB I/B és az egyetemi bajnokság mellett többen az U20-as bajnokságban is játszanak. Kiegyensúlyozottabban, egyenlően szeretnénk elosztani a játékperceket, mert a legutóbbi szezonban is hiába lettünk harmadikak az alapszakaszban, kicsit felőröltük az erőnket, elfáradtunk, ezért nem sikerült a rájátszásban ezt a pozíciót megőrizni. Az új szezonban alap célként a nyolc közé jutást tűztük ki célul, aztán majd meglátjuk a többit. A mezőnyt ugyanis teljesen még nem ismerjük, nem tudjuk pontosan, ki hogyan erősített” – folytatta az ügyvezető.

Tavaly Léránt Gábor segítette Lógár Bence munkáját, ám ő már az előző szezonban is párhuzamosan a női csapatnál dolgozott, és mostantól már száz százalékig a női klubnál tevékenykedik.

„Jelenleg nincs arról szó, hogy vezetőedzőnk segítséget kapjon, de igény esetén ez megoldható” – tette hozzá Csaplár-Nagy Ervin.

A felkészülést az U14-től felfelé a csapatok – így a felnőttgárda is – augusztus 5-én, a fiatalabb korosztályok augusztus 12-én kezdik.

Az edzőmeccsek szervezése is folyamatban van, ami biztos, hogy a szeptember 7-8-i hétvégén az Agrofeed-kupának ad otthont a klub. A győriek mellett a SMAFC, a Veszprém és a Budafok lép majd pályára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában