Megyei labdarúgás

2024.06.24. 09:45

A futball örök szerelmesei találkoztak újra Lébényben

A hétvégén különleges futballmérkőzést rendeztek a Lébény SE sportpályáján. Bő harminc évvel ezelőtt együtt focizó sporttársak találkoztak újra, hogy barátságos meccsen emlékezzenek az aranyidőkre.

Kisalföld.hu

A mai generációk számára szinte elképzelhetetlen, de az 1991–92-es és az 1992–93-as szezonban a megyei elsőosztályú Lébény hazai bajnokijait 1000-1200 néző előtt rendezték. A hangulatra természetesen ezúttal sem lehetett panasz.

Nagy élmény volt az egykori helyi kiválóságok egymás elleni mérkőzése.  Fotó: Szalay Krisztina

Mindenki nagy örömmel vállalta

– A lébényi vezetőkkel, régi focistákkal körülbelül három hónapja kezdtük el szervezni a találkozót – mesélte Hécz Attila, az esemény ötletgazdája. – Menet közben rengeteg egykori kiváló játékos neve merült fel, ám a sérülések elkerülése érdekében elsősorban azokra szerettünk volna számítani, akik rendszeresen mozognak, formában tartják magukat. Akit csak megkerestünk, szinte az első szóra, örömmel mondott igent. Ekkor már sejtettük, hogy valami nagyszerű dolog jöhet össze.

Nemcsak a játék volt a lényeg

A főszervező hozzátette: a gálameccs apropóján két generációt szerettek volna megszólítani. Az egyik a saját korosztályuk, az 50–60 évesek, a másik pedig az egészen fiatal, utánpótláskorú játékosok.

– A mérkőzés a lehető legbarátságosabbra sikerült, ám ennél kicsit többet szerettünk volna elérni – folytatta a szervező. – Saját generációnknak azt kívántuk üzenni, hogy a rendszeres mozgás egészségünk „életbevágóan” fontos része, míg az utánpótláskorú kis focistáknak azt akartuk bizonyítani, hogy a labdarúgást, ezt a csodálatos sportot, csakis ekkora szívvel, ilyen lelkesedéssel lehet és szabad játszani. Nagyon remélem, mindkét törekvésünk célba talált, de bizonyára lesz még alkalmunk a bizonyításra.

Az utánpótlás is megmutathatta oroszlánkörmeit

A remek hangulatú gálamérkőzésen a fenti gondolat igazolásaként négy utánpótláskorú (11–13 éves) játékos is pályára léphetett, akik nem keltettek csalódást a focibarátokból, öreg focistákból és szülőkből verbuválódott lelkes közönségben.

Lébényben már a jubileumra készülnek

– A Lébény Sportegyesület két év múlva, 2026-ban ünnepli százéves születésnapját – mondta Hegedüs Attila, az egyesület elnöke, edzője, játékosa. – Nagy öröm, hogy városunkban ennyien szeretik a focit, és a rengeteg régi játékos – akik ma már szurkolók – mellett nyolc utánpótlás és egy felnőttcsapattal büszkélkedhetünk. Így a helyi Öregfiúk mellett természetesen a Lébényi Legendáknak is szívesen biztosítottunk teret. Nem titkolt célunk, hogy a jubileumi ünnepségekig több hangulatos, közönségcsalogató meccset is szervezzünk hazai, illetve külföldi ellenfelekkel.      

A szombati bemutató mérkőzésen a játékosok – a Lébény SE jóvoltából – speciálisan erre az eseményre készített mezekben léphettek pályára.

A mérkőzés végeredménye: Lébényi Legendák–Hécz Attila Barátai 4–2.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában