Férfi kosárlabda

2024.03.22. 20:42

NB I – Hazai pályán kapott ki a Sopron KC

Szinte végig futott az eredmény után a Sopron KC, de nem sikerült nyernie, hat ponttal kikapott.

Kisalföld.hu

Nicholsék (fehérben) hiába küzdöttek, ez is kevés volt az üdvösséghez.

Fotó: Wölfinger Béla/SKC

Sopron KC–SZTE Szedeák 96–102 (25–30, 23–22, 18–26, 30–24)

Sopron, NB I-es férfimérkőzés, 1200 néző. V.: Cziffra, Frányó, dr. Németh P.

SKC: NICHOLS 37/15, Meszlényi 3/3, Griffin 17/3, Sitku 2, MOLNÁR 14. Cs.: SIDIBE 14/6, Polster, CSENDES 6/6, Schöll, Fazekas 3/3. Edző: Gasper Potocnik.

Szeged: WOOLRIDGE 15/3, Cohill, BAILEY 29/12, BOGNÁR 14/3, LAKE 19. Cs.: Balogh Sz. 2, ZSÍROS 17/12, Mucza 6, Mayer. Edző: Simándi Árpád.

Mathis és Gill nélkül fogadták a soproniak a Szegedet, a vendégektől is hiányzott egy kulcsember, Locke.

Koncentráltabban, pontosabban kezdve két perc alatt 9–2-re ellépett az SKC. Volt lehetőségük tovább növelni előnyüket a hazaiaknak, ám elkapkodtak pár akciót, így a szakasz derekán három pontra feljött a Szeged. Ekkor Sidibe majd Nichols adott lökést az SKC-nak egy-egy triplával. A Szeged azonban a padról beszálló Zsíros és Bognár vezérletével a negyed második felében egy 18–3-mal fordított a több labdát eladó SKC-val szemben.

A második negyed elején váltva estek a kosarak, állandósult az öt pont körüli szegedi vezetés. A szakasz derekán újra kapkodni kezdtek a hazaiak, és a bátran, nyugodtan, pontosan játszó vendégek Bailey, Lake és Zsíros vezérletével egy 11–0-t "repesztve" 15 ponttal elhúztak. Erre a Griffin–Molnár–Sidibe trió vezetésével szintén 11–0-lal reagálva szorossá tette a meccset a hazai együttes, négypontos szegedi vezetéssel fordultak a felek.

Szünet után folytatódott az üldözőverseny. Bailey vezérletével ismét 10 pont fölötti előnyre tett szert a 11–4-gyel indító Szeged. Fazekas hármasa adott lökést az SKC-nak, amely a szakasz derekára ismét szorossá tette a találkozót. A vendégek időkérése megtörte az SKC lendületét, a vendégek Woolridge vezetésével egy 15–4-gyel újból "tízen túli", sőt, 16 pontos vezetéshez jutottak a támadásaikat siettető, rosszul dobó hazaiakkal szemben.

A zárószakasz 12 pontos vendég vezetésről indult Sidibe kosarával, ám Bailey újabb bravúros hármassal felelt. Kialakította, de ki is hagyta tiszta tripla helyzeteit az SKC, így nem tudott tíz ponton belülre kerülni. A hajrában minden mindegy alapon Csendes és Nichols is beemelt két triplát, Molnár 2+1-es pedig akcióval vétette észre magát, így bő másfél perccel a befejezés előtt 6, fél perccel a vége előtt pedig 4 pontra zárkózott fel az SKC, de fordítani nem tudott.

Nyilatkozatok

Gasper Potocnik: – Jól kezdtük a mérkőzést, az első öt-hat percben mi irányítottuk a találkozót, ezután azonban feladtuk. Elkezdtünk esélyeket adni a Szegednek, hogy ritmusba kerüljön, és elkezdjen pontokat szerezni, pedig a mérkőzés előtt többször hangsúlyoztam, hogy sok olyan játékosuk van, akik egyénileg jó teljesítményre képesek, és csapatként is jól játszanak. Ők kihasználták az általunk felkínált esélyt, mi pedig onnantól kezdve szenvedtünk. Ha ilyen esélyeket adsz egy csapatnak, hogy elkezdjenek kosarakat szerezni, akkor nagy bajba kerülsz. Amikor kilencvenhat dobott ponttal elveszíted a mérkőzést hazai pályán, akkor ott valami nincs rendben. Túl puhák voltunk, ők pedig rengeteg pontot szereztek, ezért most meg kell keresnünk az okát annak, miért veszítettük el a meccset a védekezésünkkel. Természetesen támadásban is voltak hibáink, de ha elég pontot dobunk, akkor jobban kell védekeznünk.

Amadou Sidibe: – Jó meccs volt. Mindkét oldalon jól kezdtünk, aztán egy ponton eltértünk a meccstervtől, a Szeged pedig kihasználta ezt, ezért jár nekik az elismerés. Újra kell terveznünk a dolgokat, és mindent beleadni a következő meccsen. Remélhetőleg a mérkőzés jó és rossz tapasztalataiból is tudunk majd tanulni, és jobbak leszünk.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában