Női labdarúgás

2024.02.05. 11:32

Tisztességgel helytállt az ETO a cseh BL-induló ellen

Győr és Prága között, Pohoreliceben lejátszotta idei első előkészületi mérkőzését az ETO FC Győr élvonalbeli labdarúgócsapata. Az ellenfél a cseh BL-induló Sparta Praha volt, amely ellen remekül helytállt a tartalékos győri együttes.

Kisalföld.hu

Fotó: eto.hu

A mérkőzésen jól kezdett az ETO (Borók – Öreg, Nagy F., Kovács L., Frajtovic, Süle, Sali, Ladhani, Savanya, Vachter, Rajkovics. Csere: Spilenberg, Szabová, Horváthová, Kern, Nagy Sz.), hiszen a 20. percben Süle lépett ki a cseh védők között, zavartalanul törhetett kapura, de a hazai kapus nagyot mentett. Öt perccel később egy erősen vitatható büntetőt ítélt a Sparta javára a játékvezető, amelyet Borók bravúrral hárított. Aztán a 31. percben egy lecsorgó labdára rácsapott Kozarova, és a hálóba talált. Fordulás után egy nagy győri helyzettel folytatódott a találkozó, Ladhani keresztbe lőtt labdájára Süle érkezett, de közeli perdítését bravúrral védte a hazai kapus. A lüktető mérkőzésen győri részről kimaradtak a lehetőségek, ami megbosszulta magát, mert a 77. percben, Rammie lesgyanús helyzetből beállította a 2-0-ás végeredményt.

Egyenlő erők küzdelméből a helyzeteit jobban kihasználó csapat nyert egy nagy iramú, nemzetközi szintű találkozón. Az ETO-ban ezúttal sérülés miatt nem lépett pályára Krizsán, Kocsán, Vida, Zágonyi és Petrovics. 

Dörnyei Balázs vezetőedző: - Nagyon hasznos mérkőzést játszottunk, amelyen két hibánkat góllal büntette az ellenfél, míg nekünk több jó lehetőségünk is volt a gólszerzésre. Örömteli, hogy végig kiváló karaktert mutatott a csapat. A helyzetkihasználás kivételével mindenben egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, az otthon megszokottnál sokkal nagyobb tempóban.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában