Női kosárlabda

2024.02.24. 19:28

NB I – Visszavágott a pécsieknek a SERCO UNI Győr – galéria

A SERCO UNI Győr tíz ponttal, 98–88-ra győzte le a vendég NKA Universitas Pécs együttest a női kosárlabda NB I-ben.

Kisalföld.hu

Carletonék (fehérben) legyőzték a pécsieket.

Fotó: Nagy Gábor

SERCO UNI Győr–NKA Universitas Pécs 98–88 (25–23, 22–15, 27–31, 24–19)

Győr, NB I-es női mérkőzés, 400 néző. V.: Földházi, Cziffra, Török D.

SERCO UNI Győr: Slocum, Dombai 7/3, CARLETON 25/12, Gyöngyösi 7/6, GOREE 16. Cs.: BACH 6, Ruff-Nagy D. 11/3, TÖRÖK Á. 15/6, DUBEI 11/3. Edző: Cziczás László.

NKA Universitas Pécs: WALLACE 16/12, Smailbegovic 2, M. WILLIAMS 17/3, KISS A. 6, Olawuyi 6. Cs.: TADIC 13, Weninger 7/3, P. Williams 10, Laczkó, Mérész 11, Simon Zs. Edző: Jovan Gorec.

Kristine Anigwe betegség miatt nem állt a rendelkezésre. Az első negyedben kiegyenlített volt a mérkőzés, hol egyik, hol másik csapat vezetett, a szakasz legvégén Bach két büntetőjével vezetett a hazai gárda. A folytatásban állandósult a 2–4 pontos győri előny, majd Török hármasával nyolc, Gyöngyösi büntetőjével kilenc pont volt a házigazda javára. A félidő hajrájában ez a különbség nem is változott (47–38).

A második félidőben Goree kosarával tíz pont fölé nőtt a különbség (49–38), de aztán kapaszkodott a Pécs, feljött három pontra a Pécs, de Dombai egy triplával megduplázta az előnyt (67–61). A szakasz legvégén Ruff-Nagyra fújtak sportszerűtlent, ebből négy pontot szerzett a vendéggárda, kiegyenlítve ezzel (69–69). A túloldalon Weninger kapott technikait, ebből a hazaiak három pontot szereztek, a zárónegyed előtt Ruff-Nagy még fontos duplát szerzett, így 74–69-re vezetett a SERCO UNI Győr.

 

Majdnem két perc elteltével született az első kosár a szakaszban pécsi tripla formájában, Goree duplával felelt rá (76–72). Weninger felezte a különbséget egy hárompontossal, Wallace pedig el is tüntette (78–78). Cziczás László kért időt, ami után megint elléptek a zöld-fehérek (86–78). Kevesebb mint három perc volt hátra, mikor Carleton beemelt egy triplát, ezzel 92–80 volt az állás. Innen már nem volt fordulat, a győri csapat nagy küzdelemben, remek hajrával végül begyűjtötte a roppant fontos két pontot.

Nyilatkozatok

Cziczás László: – Egy szó jut eszembe a meccs után: a csapatjáték. Komoly kohéziót mutattak a lányok, a magyar játékosaink is szépen teljesítettek egy erős ellenféllel szemben. Nagyon értékes győzelem volt ez, egy siker választ el bennünket az alapszakasz második helyétől. Aki tudja, min mentünk keresztül ebben a szezonban, az tisztában van vele, mekkora értékkel bírna ez. Ezen dolgozunk a folytatásban, hogy ezt a győzelmet még megszerezzük, miközben a Magyar Kupában is szeretnénk bejutni a négyes döntőbe.

Török Ágnes: – Jó meccset játszottunk, de kicsit hullámzott a teljesítményünk. A mentális erőnket mutatja viszont, hogy nem engedtük ki a kezünkből a vezetést. Örülünk a győzelemnek, megyünk tovább, készülünk a folytatásra.

Jovan Gorec: – A legjobbunkat akartuk mutatni, támadásban jók voltunk, védekezésben több hibát követtünk el. Gratulálok a győrieknek, komoly szezon van eddig mögöttük, teljesen megérdemelt az, hogy ilyen jól állnak a bajnokságban.

Matea Tadic: – Jól kezdtük a mérkőzést, nagy energiákat mozgósítottunk, majd elveszítettük a fókuszt. Nyomás nélkül játszottunk, de szerettünk volna rangadót nyerni, ez nem sikerült, de büszke vagyok a csapatra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában