Curling

2023.11.29. 09:49

Ilyen még nem volt – Egyetemi curlingkupa lesz Győrben

A Győri ETO Hockey Club curling szakosztálya a Széchenyi István Egyetemmel és a Magyar Curling Szövetséggel együttműködésben csütörtökön első ízben szervez országos egyetemi curlingtornát a Győri Jégsportközpontban.

Kisalföld.hu

Egyetemi és középiskolás csapatok versengenek majd egymással.

A Magyar Curling Szövetség célja, hogy a curling sportágban is hivatalos MEFOB (Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokság) győztest lehessen hirdetni a közeljövőben. Ennek egyik első lépcsőfokaként – első ízben a sportág történetében – rendezik meg Győrben a curlingkupát.

Az előzetes nevezések alapján összesen nyolc csapat vesz részt a tornán, ezek között három egyetem és két középfokú szakképző intézmény diákjai mérik össze tudásukat ebben a téli olimpiai sportágban.

A kupára a házigazda Széchenyi-egyetem három csapata mellett az Óbudai Egyetem és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) egy-egy csapata is nevezett. Mellettük a győri Bercsényi Miklós Közlekedési és Sportiskolai technikum két csapata és a Czuczor Gergely Bencés gimnázium végzős diákjai is képviseltetik magukat.

Az esemény 10-től 13 óráig tart.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában