Női kézilabda

2023.09.13. 21:14

Könnyed játszadozás – Tizennégy góllal múlta felül a Győri Audi ETO KC az MTK-t

Már az első félidőben eldőlt a meccs a Győri Audi ETO KC és az MTK között a házigazda zöld-fehérek javára.

Kisalföld.hu

Hovdenéket nem tudták megállítani a vendégek.

Fotó: Rákóczy Ádám

Győri Audi ETO KC–MTK Budapest 38–24 (19–9)

Győr, Audi-aréna, NB I-es női mérkőzés, 1169 néző. V.: Benya-Hantos, Kovács K.

Audi-ETO: DUIJNDAM – GYŐRI-LUKÁCS 4, Ryu 3, Oftedal 3, BRATTSET-DALE 5, Haugsted 2, SZÖLLŐSI-SCHATZL 4. Cs.: De Paula 1, Gros 3/1, Broch 3, Hovden 3, Farkas Júlia 1, Nze Minko 1, Blohm 4, Farkas E. 1. Edző: Ulrik Kirkely.

MTK: Győri – Androczki, MÉSZÁROS-MIHÁLLYFY 8, FARKAS JOHANNA 5, Török 1, Szabó K. 4/1. Pelczéder 1. Cs.: Szőke (kapus), Mazák-Németh Cs., Kobela, Juhász 1, FEKETE B. 4. Edző: Vágó Attila.

Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1. Kiállítások: 2, ill. 2 perc.

 

A megszokottnál szerényebb érdeklődés mellett rendezték a hétközi forduló győri találkozóját, amelyen Brattset-Dale 6 perc alatt négy gólt dobott, az MTK-ban Mészáros-Mihállfynak ehhez tíz perc kellett és mivel a vendégek részéről sokáig csak ő tudott eredményes lenni, az ETO könnyedén növelte előnyét. Már a 24. percben tíz gól különbség volt a két csapat között. A második harminc perc edzőmérkőzés jellegét csupán az tette nevezetessé, hogy Stine Oftedal 250. mérkőzését játszotta. Ez a 60 perc remélhetőleg jól szolgálta a szombati, DVSC elleni Bajnokok Ligája-összecsapásra a győriek felkészülését.

 

Ulrik Kirkely: – A legfontosabb cél teljes koncentrációval az akaratunk rákényszerítése volt az ellenfélre. Elégedett vagyok a látottakkal és jár az elismerés az MTK-nak is a csupaszív játékáért.

Vágó Attila: – A győriek esélyeshez méltóan végig dominált, nálunk az első félidőben nem volt jó a visszarendeződés, de a második félidőért dícséret illeti a csapatot.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában