Nagy Szilvia állkapocs törést szenvedett

2023.08.27. 10:23

Kocsán Petra mesterhármasával ETO-siker Diósgyőrben

A Simple Női Liga 2. fordulójában az ETO FC Győr a DVTK vendégeként lépett pályára és magabiztos győzelmet aratott. Nagy Szilviát hétfőn műtik a pozsonyi kórházban.

Kisalföld.hu

Fotó: dvtk.eu

 DVTK – ETO FC Győr 3-6 (1-3)

Miskolc, DVTK Edzőközpont. V.: Alafi.

DVTK: Ádám (Orgoványi 46’) – Boros, Oláh, Krisztin, Geréd, Mikó (Nagy P. 72’), Komlós, Myhal (Hiba 58’), Nagy L., Somogyi, Madarász (Sain 58’). Vezetőedző: Bém Gábor.

ETO: Borok – Vida, Nagy F., Frajtovic, Öreg (Kovács L. 58’), Süle (Petrovics 69’), Zágonyi (Kern 58’), Savanya (Sali 58’), Ladhani, Vachter, Kocsán (Nagy Sz. 77’). Vezetőedző: Dörnyei Balázs.

Gsz.: Mikó (20’), Krisztin (84’), Oláh (95’) ill. Kocsán (41’, 45’, 48’), Vachter (7’, 50’), Ladhani (55., 11-esből).

Kiállítva: Vida (75’).

Déli hőségben léptek pályára a csapatok. A 2. percben három helyzet is kialakult a hazai kapu előtt, előbb Savanya, majd Vida, végül Süle sem tudott a kapuba találni. A 7. percben viszont Vachter váratlan lövése megpattant a kapus előtt, így a labda a hálóban kötött ki 0-1. A 20. percben ETO-támadások közepette, egy védelmi hibát kihasználva egyenlíteni tudott a DVTK 1-1. A 41. percben Savanya lövése lepattant a védőkről, Frajtovic visszasarkalta az érkező Kocsán elé, aki közelről nem hibázott 1-2. A 45. percben Vida szépen cselek után tálalt Kocsán elé, aki 12 méterről talált a kapuba 1-3. 

A második félidő is gyors ETO-góllal indult, Savanya szép cselek után passzolt Kocsánhoz, aki 11 méterről volt eredményes, mesterhármas 1-4. Az 50. percben Kocsán szabadrúgása kipattant a kapusról, Vachter eszmélt a leggyorsabban és közelről talált a kapuba 1-5. Az 54. percben Ladhani tört be a tizenhatoson belülre, ahol a védők buktatták. A büntetőt a sértett magabiztosan értékesítette 1-6. Fordulás után hat perc alatt három gólt szerzett együttesünk, de aztán ellaposodott a játék, a végére pedig kettős emberhátrányba kerültünk. Előbb Vidát második sárga lappal kiállította a játékvezető, majd Borok, és a korábban csereként beállt Nagy Sz. egy hosszú indítást követően összefejeltek, ami után Nagy komolynak tűnő sérülést szenvedett, így az utolsó perceket a hazai együttes kettős emberelőnyben játszhatta.  

Nagy Szilvia. Fotó: eto.hu

Horváth Cs. Attila, az ETO női szakágvezetője: "Nagy Szilviát a mérkőzés után a mentők a miskolci kórházba szállították, ahol alapos kivizsgálása után megállapították, hogy két helyen eltört az állkapcsa. Felvidéki játékosunkat Győrben már várták a szülei. Az utolsó információim szerint a pozsonyi kórházban hétfőn műtik meg és hat napig további kórházi ápolásra szorul. Ez úton is jobbulást kívánunk neki!"

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában