Jégkorong

2023.08.15. 15:21

Kilép a nemzetközi porondra az UNI Győr ETO HC csapata

A hosszú „nyári szünet” alatt sem állt meg a munka a UNI Győr ETO HC csapatánál, a háttérben javában dolgozott a vezetőség a 2023/24-es szezon előkészítésén.

Kisalföld.hu

Boros Péter sportigazgató, Odnoga Mátyás, az egyetemi csapat edzője és Pribránszki Gergely kommunikációs és marketing vezető.

Fotó: UNI Győr ETO HC

Mint egyetemi fenntartású csapat kiemelt figyelmet fordít az egyesület a játékosai felsőoktatási képzésére, egyben komplex életpálya-modell kialakítására.

Nem volt kérdés, hogy a nemzetközi egyetemi ligában  (EUHL) való indulás beletartozik ebbe a koncepcióba, így mindent megtett a klub, hogy fennakadások nélkül emelje újabb szintre a győri jégkorongot.

Januárban sikerrel rendezték meg a győriek az első UNI Győr Hockey Cupot, melyet megtekintett az EUHA elnöksége is, melyen meggyőződtek arról, hogy minden feltétel rendelkezésre áll a győriek csatlakozáshoz és nagy örömmel vették az ETO indulási szándékát.

„Júniusban meghívást kaptunk az éves csapatgyűlésre és díjátadóra, ahol sikerült minden részletet tisztáznunk, nyár végén pedig hivatalossá vált: az UNI Győr ETO HC csapata az Andersen Liga mellett indul az EUHL-ben is a most következő szezonban” – mondta Boros Péter, az UNI Győr ETO HC sportigazgatója, aki hozzátette: az egyetemi sorozatban 8 csapat szerepel, 5 szlovákiai, 1 lengyel, 1 székelyföldi és a győriek jóvoltából 1 magyar együttes.

Az ellenfelek között az UHT Sabers Oswiecim, a Sapientia U23, az University Spartacus, a Gladiators Trencin, az UMB Hockey Team Banska Bystrica, a Philosophers Nitra, a HC Uniza Zilina szerepel.

Közép- és Kelet-Európát bajárja a győri csapat.

Az is biztos már, hogy november 9. és 11. között újra megrendezi a klub az UNI GYŐR Hockey Cupot, melyen a székelyföldi Sapientia indulása már biztos.

Az EUHL-csapat vezetőedzője Odnoga Mátyás lesz, munkáját másodedzőként segíti majd Láday Lóránt, Igor Toth pedig mentorként vállal szerepet a nemzetközi kapcsolatok építésében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában