Női kézilabda

2023.08.24. 19:42

Hétgólos MKC-siker a bajnoki főpróbán – galéria

A Motherson-Mosonmagyaróvár női kézilabdacsapata felkészülési mérkőzésen hét góllal legyőzte a horvát Lokomotiva Zagreb együttesét.

Kisalföld.hu

A sötét mezes mosomagyaróváriak a felkészülés során másodszor győzték le a horvátokat.

Fotó: Kerekes István

A Motherson-Mosonmagyaróvár utolsó felkészülési mérkőzésén a horvát Lokomotiva Zagrebet fogadta. A csapatok egy héttel korábban is megmérkőztek egymással, az MKC idegenben 37–28-ra győzött. A találkozón a még nem teljesen egészséges Lancz Barbora és Stranigg Zsófi mellett óvatosságból Ines Ivancok sem lépett pályára.

Ennek ellenére az UFM-arénában rendezett találkozót is Gyurka János együttese kezdte jobban, negyed óra elteltével 9–6-ra vezetett a hazai együttes. Albek Anna és Faragó Luca remek gólokkal vétette észre magát, így a szünetben 19–13 volt az állás. A második játékrész elején Schatzl Natalie szállította a gólokat, a különbség azonban nem változott a csapatok között. A Zágráb tartotta magát, és bár mindkét oldalon akadtak hibák a játékban, az óvári csapat így is magabiztos, hétgólos győzelmet aratott.

Az MKC a szezon első bajnoki mérkőzését szeptember 2-án, a Budaörs otthonában játssza.

 

Motherson-MKC–Lokomotiva Zagreb 30–23 (19–13)

Mosonmagyaróvár, UFM-aréna, 700 néző. V.: Bóna, Földesi.

MKC: Hadfi – Udvardi, Albek 5, Faragó 3, Tóth G. 3, Varga E. 2/2, Schatzl N. 6. Cs.: Szemerey (kapus), Bardi 1, Tóth E. 6/5, Sztankovics, Pásztor 1, Tóth N. 3. Edző: Gyurka János.

Zagreb: Gladun – Dramac 6, Japundza 7/4, Trunková 5, Prkacin 3, Malec 1, Skaric 1. Cs.: Kraljevic (kapus), Maric, Zrilic, Tupek , Curic, Lisjak, Bilandzic, Sedloska, Fures, Mehmedovic. Edző: Nenad Sostaric.

Hétméteresek: 7/7, ill., 4/4. Kiállítások: 10, ill. 10 perc. Piros lap: Tóth N. (3 kétperces kiállítás után).

Gyurka János: – A pontosságunk és a lövési hatékonyságunk hagyott maga után kívánnivalót, érezhető, hogy hiányzik a két elmaradt edzőmérkőzésünk. Végig küzdöttünk, de nem voltunk elég frissek, ami azért nem meglepő, hiszen három alapemberünk megint hiányzott. Nem térünk le arról az útról, amit anno kitűztünk magunk elé, akkor sem, ha most több nehézséggel kell megbirkóznunk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában