Horvát tradíció

2 órája

Tamburások találkoztak a második alkalommal Undon

Második alkalommal szervezte meg az Undi Horvát Egyesület tamburacsoportja a gradistyei horvát falvakban működő zenekarok találkozóját. Mindkét alkalommal három csoportot láttak vendégül.

Kisalföld.hu

Az idei a gradistyei horvát falvakban működő zenekarok találkozóján a helyi gyerektánccsoportok (óvodások és iskolások) és a Biseri (Gyöngyszemek) Énekegyüttes mellett bemutatkoztak a bezenyei, a peresznyei és a szentpéterfai tamburások is. A helyi Veseli Gradišćanci Tamburazenekar, mint a program szervezői, műsoruk végén színpadra szólították valamennyi zenésztársukat, hogy együtt tamburázzanak. A közös éneklésben a szép számmal megjelent nézők is részt vettek. Mindezt közös vacsorával folytatták, melyet a Vitnyédi Zsiványok készítettek. A jó hangulat ekkor sem tért véget, hiszen a tánchoz a talpalávalót éjfélig a kópházi „TAMBURAŠI BEZ IMENA” zenekar húzta.

tamburások
A helyi Veseli Gradišćanci tamburások, mint a program szervezői, műsoruk végén színpadra szólították valamennyi zenésztársukat. Fotó: Veseli Gradišćanci

Apraja-nagyja támogatta a tamburásokat

- A 300 főt alig meghaladó faluban, Undon ez a rendezvény nem jöhetett volna létre az itt élő emberek segítsége nélkül. A helyi tűzoltók, a zenészek és hozzátartozóik, a gyerekek, barátok, ismerősök, mind kivették részüket a készülődésből. Sátrat állítottak, díszítettek, világítást, hangosítást szereltek, sütöttek és persze mindez mellett a zenészek gyakoroltak, hogy színvonalas műsorral kedveskedjenek a vendégeknek. Mérhetetlen összefogást tanúsított a falu apraja és nagyja. A rendezvényt a sok felajánlás mellett pályázatból is támogatták: a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Magyarországi Gradistyei Horvátok Egyesülete. Az undi tamburazenekar jövőre ünnepeli fennállásának 40. évfordulóját. Reményeik szerint akkor is ilyen összefogással tudják majd megvalósítani az ünnepet - mondta el Balogh Tiborné, a Veseli Gradišćanci Tamburazenekar vezetője

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában