Dzsungel könyve Győrben

3 órája

Geszti Péter meglepi a várost - Majmok, farkasok, Balu és Maugli érkezik az Aréna színpadára - videó, fotók

Először hagyja el a színház falait és érkezik Győrbe a Dzsungel Könyve színdarab 29 év után - jelentette be csütörtökön a dalszövegeket író Geszti Péter és az előadás rendezője Hegedűs D. Géza a győri Xantus János Állatkertben tartott sajtótájékoztatón.

Simon Roberta

"Csaltak már minket sokszor, sok helyre"

A töretlen sikerű musicalt a Vígszínház és a Pesti színház közös produkciójaként valósítják meg, ráadásul ebben a formában még sosem láthatta a közönség. Új, hatalmas díszletet terveznek, megduplázzák a tánckart és még több állatbőrbe bújt művész szerepel. Az 1996 január 18-ai ősbemutató óta 1435 előadáson vannak túl, Győrben az Arénában 2025. január 4-én, szombaton láthatja a közönség. 

A győri állatkertben tartották csütörtökön A Dzsungel Könyve musical sajtótájékoztatóját, amely először lép ki a Pesti Színház falai közül. Fotó: Csapó Balázs

Magyarországon, magyar színpadon, egy színházban magyar musical még ilyen előadásszámban még nem futott. A különlegessége a produkciónak, hogy vannak olyan szereplői az előadásnak - igaz az idősebb generációból - akik a kezdetek óta színpadra lépnek estéről-estére, új karakterek bőrébe bújva. Ilyen Reviczky Gábor, aki Győrben is színre lép Balu bőrébe bújva

- hangsúlyozta a zenés mű rendezője. Hegedűs D. Géza elárulta, hogy eddig rajta múlott, hogy sosem lépett ki az előadás a színház falai mögül. - Csaltak már minket sokszor, sok helyre, de mindig úgy döntöttem, hogy maradjunk a Pesti színházban.

Hegedűs D. Géza az előadás rendezője, beadta a derekát és először Győrben mutajták be a nagysikerű Dzsungel Könyvét. Fotó: Csapó Balázs

Grandiózus helyszín

- Úgy gondoltam, hogy most kivételt teszek, hiszen hazánk egyik legszebb városába, Győrbe hívták a produkciót. Legmodernebb körülmények között lépünk színpadra, műszaki kollégákkal már felmértük a grandiózus helyszínt, az Audi Aréna adottságait. A musicalt a győri színpadhoz adaptálom, a szcenikusok már dolgoznak a nagyobb díszleten - ismertette.

Decemberben háromszor próbálnak majd a Víg Színház színpadán, hogy megtapasztalják a kibővült csapattal milyen lesz az óriásdíszletben próbálni. 

Ennyi farkas és majom még sosem volt egyszerre színpadon a Dzsungel Könyvében 

- tette hozzá Geszti Péter, aki Dés László és Békés Pál mellett az előadás megálmodója, a musical zenei szövegírója.

Geszti Péter, a Dzsungel Könyve egyik megálmodója és a dalszövegek szerzője, izgatottan várja, hogyan fogadja a közönség az Audi Arénában az előadást. Fotó: Csapó Balázs

Minden korosztályt megszólít

Geszti Péter visszaemlékezett arra is, hogy az ősbemutatót megelőzően szintén állatkertben tartották a sajtótájékoztatót. 

- Nagy öröm számomra, hogy ennyi idő után is nem csak él, de meg is tud újulni a darab. Az 1000. előadást követően került a musicalbe egy újabb dal, mert hiányérzetünk volt, hogy Mauglinak, a főhősnek nincs szólója. Így ezzel kiegészülve játsszuk azóta is, már színháztörténeti sikert írva. Győrben is teljességében láthatja majd januárban a közönség - fogalmazott Geszti Péter, aki szerint a darab sikerének titka, hogy Békés Pál olyan átiratot írt az eredeti szövegből, amely ma is aktuális és minden korosztályt megszólít, különböző érzelmeket pendít meg a nézők szívében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában