Családi galéria

2024.08.24. 20:53

Festmények a múltból és jelenből a soproni galériában

Újabb kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők Sopronban, a családias hangulatú Hetvennyolcas Galériában. Ezúttal a pécsi születésű, de Budapesten élő és alkotó festő,- és grafikusművész, Kun Fruzsina "Előző részekről" című tárlata várja a látogatókat.

Varga Henrietta

A galéria különlegessége abban rejlik, hogy évente mindössze egyetlen kiállítást szerveznek a nyári időszakban, váltakozva csoportos és egyéni bemutatókkal, melyekkel a festmények, rajzok és grafikák szerelmeseit vonzzák.

Hetvennyolcas galéria
Rendkívül jó hangulatban telt a Hetvennyolcas galéria legújabb kiállításának megnyitója. Képünkön a galéria tulajdonosai Kun Fruzsinával Fotó: Szalay Károly

Nagy örömmel tölt el, hogy mindannyian itt vagytok a galéria harmincegyedik kiállításán, amely most egyéni tárlatot kínál a számos csoportos bemutató után - kezdte köszöntőjét Eszik Alajos, a galéria tulajdonosa.

- A kiállító művész Kun Fruzsina egykori tanítványom volt a Képzőművészeti Egyetemen, ahol két évig oktattam. Nem csupán a múltbeli kapcsolat miatt hívtam meg őt erre a bemutatóra, hanem azért is, mert alkotásai mindig megújuló, ragyogó kreativitásról tanúskodnak, és lenyűgözött, amit legutóbb a budapesti Klauzál téri kiállításon láttam - folytatta. - Úgy gondolom, Fruzsina művei egyszerre bűvölnek el és ösztönöznek mélyebb gondolatokra, így ez a tárlat minden látogatónak különleges élményt kínál - zárta gondolatait.

Ez a mostani kiállítás különleges számomra, hiszen az újabb alkotásaim mellett a régebbi munkáimat is bemutatja. Vegyes válogatásról van szó, amelyben a legkorábbi képem 2004-ből származik, és ritkán kerül közönség elé, talán éppen ezért is rendhagyó. Hihetetlen élmény egy helyen látni az alkotásaimat, különösen mivel az egyes művek között nagy időbeli eltérések vannak 

- mondta Kun Fruzsina, az önálló tárlat alkotója. 

Hetvennyolcas galéra
A kiállító művész a tárlaton bemutatott legkorábbi képével, amely a Sebek címet viseli és 2004-ben készült Fotó: Szalay Károly

A képek témái is változatosak, az egyik visszatérő elem például a homályos látás vagy bizonytalanság érzésének ábrázolása – tette hozzá. – Technikailag főként olaj- és akrilfestményeket készítek vászonra, de vannak olyan munkáim is, amelyek több réteg pauszpapír alkalmazásával születtek, így létrehozva érdekes, áttetsző hatásokat.

Az érdeklődők a festményeket augusztus 27-től szeptember 6-ig tekinthetik meg a galéria nyitvatartási idejében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában