Retrospektív

2024.07.12. 08:12

Mesélő ruhaköltemények - Katti Zoób Repertoár című kiállítása Sopronban

Az egész nyári szünetben, augusztus 28-ig ingyenesen megtekinthető Sopronban, a GYIK Rendezvényház nagytermében Katti Zoób Repertoár című retrospektív kiállítása.

Bódvai Ildikó

Fotó: Máthé Daniella

Repertoár - A Hűség Örök Trend címmel látható a GYIK Rendezvényházban Zoób Kati, a Katti Zoób divatmárka létrehozójának kiállítása. A nemzetközi hírű divattervező kollekcióit bemutatták már Párizsban, Londonban, Frankfurtban, Dubaiban és Sanghajban. Munkásságát számos díjjal ismerték el. A Katti Zoób divatmárkát harminc éve alapította, ez a kiállítás a 25. születésnapra állt össze, először a Vigadóban állították ki a ruhákat. 

Németh Majának nagyon tetszett a Katti Zoób kollekció, maga is szokott ruhákat tervezni. 
Fotó: Máthé Daniella.

- A kiállítás egyfajta visszatekintés az elmúlt időszakra, ami saját maguknak a legszebb ajándék - fogalmazott Zoób Kati. A 85 különleges ruhakölteményből álló kiállítást a megnyitón ő maga mutatta be az érdeklődőknek, hangsúlyozva, hogy a ruhák történeteket mesélnek. - Ezek a történetek nemcsak az én és a családom történetei, hanem a munkatársaim történetei is. Nagyon jó érzés, hogy ez alatt az öt év alatt Magyarország fontosabb helyeit bejárhatjuk.

Végül is nem meglepő, de elsősorban a fiatalok érdeklődnek a tárlat iránt. Csoportosan és egyénileg is látogatják. Németh Maja a nagymamájával érkezett, még csak nyolc éves, de kifejezetten figyeli a divatot. - Szeretek rajzolni és vannak divattervezős füzeteim is, amikben szoktam ruhákat tervezni. Ott a babák kontúrja van megrajzolva, amiket különböző színben, fazonban és stílusban lehet felöltöztetni - újságolta lelkesen Maja és közben azt is elárulta, hogy a kiállított kollekcióból melyik a kedvence. 

Zoób Kati a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnáziumban érettségizett, ezután textiljáték-tervezőnek tanult. 1979-től a Magyar Televíziónál bábkészítőként helyezkedett el. Később szabadfoglalkozású iparművészként dolgozott, 1998-ban alapította meg a Katti Zoób Divatház Rt.-t, melynek a művészeti vezetője lett. Ruhakollekcióival meghódította a világot, az ötven legsikeresebb hazai üzletasszony egyike.

A különleges ruhák augusztus 28-ig tekinthetők meg a GYIK Rendezvényházban hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között. A belépés díjtalan!

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában