Újszerű, kísérletező megoldások

2024.07.22. 11:00

Ismét megnyitja kapuit a Győri Nemzetközi Művésztelep

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum idén is megszervezi az LVI. Győri Nemzetközi Művésztelepet. Az idei eseményt dr. Pápai Emese művészettörténész vezeti majd.

Kisalföld.hu

felvételünk 2023-ban, az az 55. Győri Nemzetközi Művésztelepen készült.

Forrás: Kisalföld archív

Fotó: Rákóczy Ádám

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum július 22–augusztus 4. között rendezi meg a Győri Nemzetközi Művésztelepet, melyen Siklódy Ferenc grafikus Romániából, Szőcs Géza grafikus, Tolnay Imre festő, grafikus, Szabó Dorottya grafikus Magyarországról, Lívia Kozúskova Szlovákiából és Beate Diao Németországból vesz részt. 

A különböző hagyományos grafikai technikákkal (rézkarc, rézmetszet, linómetszet, litográfia, monotípia) és újszerű, kísérletező megoldásokkal dolgozó alkotók a művésztelep idején a Győri Grafikai Műhelyben tevékenykednek. 

A műhelyben lehetőség nyílik saját kedvelt technikáik művelésére, illetve új eljárások kipróbálására, különböző technikák kombinálására is, ami évről-évre igazi kihívás a résztvevők számára. 

A művésztelepen készült alkotásokból augusztus 3-án nyílik majd kiállítás a Borsos Miklós Múzeum (Győr, Apor Vilmos püspök tere 2.) időszaki kiállítóterében.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában