Tárlat

2024.01.19. 20:28

Rejtelmek címmel mutatkozik be Csurák Erzsébet a mosonmagyaróvári Fehér Lóban - fotók

Csurák Erzsébet képzőművész kiállításának ad otthont a Fehér Ló Közösség Ház. A Rejtelmek című tárlatot pénteken nyitották meg.

Mészely Réka

Rejtelmek címmel mutatkozik be Csurák Erzsébet képzőművész a mosonmagyaróvári Fehér Ló Közösségi Házban. Az alkotásokról, alkotóról Ligeti László beszélt.

– Az elmúlt évek kaotikus, széttöredezett univerzumában igyekszem megteremteni azt a saját tapasztalásokra reflektáló „valóságot”, amelyben történetek mesélik el az általam érzékelt világ dolgait. Festményeim selyemre írt történetek, ”aktív képek”, amelyek megformálásánál kiemelten fontos, hogy dekoratív, kliséktől mentes saját univerzumot teremtsek.

Alapjuk a színek játékára és a látványos formavilágra építkező ornamentika. A kolorit, a megjelenés és cselekvés egységét felmutató képek különlegessége a csendéletrészletekkel gazdagított képregényszerű narratíva. A selyemképek a szemlélő számára is az aktuális belső történések elmesélései, amelyek létkérdésekről, a vágyakról, az öröm és bánat útkereséseiről szólnak – vallotta Csurák Erzsébet.

A művek megalkotásához jelentős inspirációt adnak a más kultúrákban tett utazások megélt élményei. A művein használt technika, a régi hagyományok újításokkal történő kiegészítésével és folyamatosan kísérletező alkotószándékkal egészülnek ki.

A hagyományos gutta és batik technika mellett saját, vegyes technikára épülő munkamódszereket használ az alkotó, amely során az akvarelltechnika és az akrilfestés, valamint a kollázs technika applikált részleteivel is gyakran dolgozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában