33. együttlét

2023.04.17. 18:38

Budapesten és Ravazdon lesz idén a Mediawave Fesztivál - Mutatjuk a programokat

A világ számos tájáról mutat be filmeket elismert, feltörekvő és pályakezdő alkotóktól egyaránt a Mediawave Fesztivál április 25. és 27. között a budapesti Cirko-Gejzír moziban, majd a Mediawave Együttlét április 29. és 30. között Ravazdon, az Őrhegy Udvarházban, ahol a zenei programok is fontos szerepet kapnak.

kisalfold.hu

Forrás: mediawavefestival.hu

Fotó: Buki László

A Mediawave Fesztivált immár 33. alkalommal rendezik meg idén, ezúttal több helyszínen: Budapesten és Ravazdon, de fehérvári és szegedi mozikban is tartanak vetítéseket - tájékoztatták az MTI-t hétfőn a szervezők.

A közlemény szerint a filmes programba nevezett alkotásokat kategóriánként három-öt fős előzsűri értékelte, majd a második körbe bejutott filmeket nyolc filmes egyetem több mint harminc diákja zsűrizte.
A budapesti vetítéseken a közönségnek is lehetősége nyílik kiválasztani saját kedvenc filmjeit. Az eredményhirdetésre április 27-én kerül sor a Cirko-Gejzírben; majd a győztes filmeket levetítik Ravazdon is az Együttlét keretében.

A filmek különféle kategóriákban lesznek láthatók: információs dokumentumfilmek, dokumentumfilmes versenyprogram, kisjátékfilmes versenyprogram, animációs versenyprogram, cross-art filmek (zene, tánc, irodalom, vizuális újítások), krízis és megújulás témakör. A kisjátékfilmek négy tematikus blokkban - Fókuszban a nők, Fiatalok, Outsiderek és Kapcsolataink - tekinthetők meg.

Nagy számban lesznek jelen francia és iráni filmek, de a közönség találkozhat német, belga, spanyol, olasz, svéd, lengyel, ukrán, amerikai, japán, osztrák, szlovák, cseh, orosz, izraeli, szír, palesztin, brazil és afrikai alkotásokkal is.  A Cirko-Gejzír egyik filmblokkjában magyar és határon túli filmszakos egyetemisták munkáiból is bemutatnak egy válogatást. A filmeket angol és magyar felirattal vetítik; az egyes blokkok előtt zenei és kortárstánc-programok várják az érdeklődőket. Részletek ITT>>

A Mediawave Együttlétet követően szintén Ravazd ad otthont május 26. és 28. között a Pünkösdi improvizációknak, zenei programokkal, magyar és nemzetközi muzsikusokkal, színházakkal, művészeti műhelymunkákkal, valamint kulináris programokkal. Részletek ITT>>

A Mediawave Karaván az év során külföldön is folytatódik, így Szerbiában, Szlovákiában, Romániában és Szlovéniában külföldi művészeti fesztiválokon vesz részt egy-egy válogatott filmblokkal - áll a közleményben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában