Három kategória

2023.02.23. 21:00

Rajzpályázat a magyar költészet napjáról Mosonmagyaróváron és környékén

kisalfold.hu

A Hansági Múzeum rajzpályázatot hirdet a magyar költészet napjához kapcsolódóan. A pályázaton részt vehetnek Mosonmagyaróvár és a járás általános és középiskolás tanulói. Az alkotások A/4 vagy A/3 méretben, szabadon választott technikával készülhetnek. A rajzok hátoldalára kerüljön fel az alkotó neve, osztálya, iskolája, felkészítő tanára és az illusztrált irodalmi mű címe. 

Pályázni három kategóriában lehet: 

  • PETŐFI200 – idén ünnepeljük Petőfi Sándor, költő születésének 200. évfordulóját. Ebben a kategóriában pályázni egy szabadon választott Petőfi-vers illusztrálásával lehet. 
  • MADÁCH200 – Madách Imre, író születésének 200. évfordulója alkalmából egyik legismertebb művéhez, Az ember tragédiájához kapcsolódó illusztrációkat várnak. 
  • KORMOS100 – a Vackor-mesék írójára, Kormos Istvánra is emlékeznek ebben az évben, születésének 100. évfordulója kapcsán. A kölyökmackó történeteihez kapcsolódó illusztrációkat várnak. 

Március 31-ig lehet beküldeni az alkotásokat a Hansági Múzeumba (Cselley-ház, 9200 Mosonmagyar- óvár, Fő u. 19.). Az ünnepélyes díjátadás és a beérkezett pályamunkákból rendezett kiállításmegnyitó április 11-én 16 órakor lesz a Cselley-ház dísztermében. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában