Tavaszinditó fesztivál

2023.02.13. 09:37

Ismét lesz közös Komáromi Napok

A Covid miatt az elmúlt években elmaradt a térség legnagyobb tavaszindító fesztiválja, a Komáromi Napok. Illetve tavaly csak Észak-Komárom szervezte meg, Dél-Komárom nem. Idén azonban újra együtt ünnepel a két városrész.

kisalfold.hu

Minderről dr. Molnár Attila dél-komáromi polgármester számolt be egy videós bejelentkezésben, kifejtve, hogy tavaly azért nem szervezték meg a Komáromi Napokat, mert márciusban zárt térben még maszkot kellett hordani, illetve amikor a szervezés elindult volna, akkor a korlátozások nálunk még nem tették lehetővé a fesztiválozást. 

A 2023-as fesztivál programjának szervezése már tavaly novemberben elkezdődött, amiben nagy szerepet vállaltak a Monostori Erőd és a Városgazda munkatársai. Komárom ünnepnapja április 26., hiszen 1849-ben ezen a napon zajlott a nagy sikerű komáromi csata, ekkor kezdődik a rendezvénysorozat. A nyitányt az északi és a déli képviselő-testület együttes ülése jelenti, aminek idén az impozáns Csillagerőd ad otthont. A programok május 1-jéig zajlanak, melyek közt a kulturális, a zenei és sportrendezvények egyaránt megtalálhatók. Dr. Molnár Attila elmondta: a Komáromi Napok dél-komáromi rendezvényeinek fő helyszíne a Jókai liget lesz. Az itt zajló programok ingyenesek, koncertet ad majd a Bon-Bon zenekar, a Hooligans, Deák Bill Gyula és a Republic. Bemutatkozási lehetőséget kapnak a város civil szervezetei, egyesületei, csoportjai. 

Ezzel párhuzamosan indul az ErődFeszt a Monostori Erődben, ami belépős rendezvény lesz, de a komáromiak jelentős kedvezménnyel válthatnak jegyet. Itt színpadra áll a Tankcsapda, a ValMar, Majka, a Neoton Família, Demjén Ferenc és Rúzsa Magdi. 

Egyik kiemelkedő esemény lesz a Brigetio Látogatóközpont átadása. A volt kombinát épületében kap helyet a Klapka György Múzeum római és helytörténeti kiállítása, de ide költözik az ELTE Tudásközpontja is, szóval Komárom felkerül az egyetemi városok közé. 

Az idegenvezetők világnapja alkalmából február 25-én egy rövid időre be lehet majd pillantani a kulisszák mögé, a résztvevők kapnak egy kis ízelítőt abból, mi lesz majd látható a központ megnyitása után. 

Az észak-komáromi programok egyelőre még nem is- mertek. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában