Közel 300 előadás

2022.06.10. 19:11

Díjeső a Győri Nemzeti Színház évadzáróján

Idén a megszokott módon két színésznek ítélték oda a győri társulat szavazatai alapján a Kisfaludy-díjat, valamint az alapítvány kuratóriuma két új díjat is alapított.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

Megtartotta a Győri Nemzeti Színház évadzáró társulati ülését pénteken. A jelen és jövő színháza a 2021/22-es évadban 175 saját előadást mutatott be nagyszínpadon és 117-et a Kisfaludy-teremben. A huszonkét év után újranyitott Padlásszínház színpadán pedig négy monodrámát nézhetett meg a közönség.

Idén a megszokott módon két színésznek ítélték oda a győri társulat szavazatai alapján a Kisfaludy-díjat, amit ezúttal Mézes Violetta és Fejszés Attila vehetett át. Azonban ezzel nincs vége a díjazottak sorának, ugyanis az alapítvány kuratóriuma két új díjat is alapított. 

Ezentúl minden évben odaítélik a színházért legtöbbet dolgozó műszaki kollégának a Kulissza-díjat, amit tegnap elsőként Hegyi Norbert kelléktárvezető helyettes vehetett át. A művészeti, Földes Gábor díjat, pedig Kertes Anna korrepetitornak ítélték oda. 

Emellett ösztöndíjban részesült Karácsony Gergely. 

Újabb két örökös taggal bővült a győri teátrum társulata, Mezei István műhelyházvezető és Tordai Hajnal jelmez és díszlettervező vehette át a diplomát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában