Fűtési szezon

2 órája

Sopronban is elindult a távfűtés - 6600 otthon kap meleget így

A hidegebb idő beköszöntével Sopronban is elindult a távhő fűtés, hiszen azt, szeptember 27-én (pénteken) visszakapcsolták.

Kisalföld.hu

Szerencsére az újraindítás nem okozott problémát, zökkenőmentes volt a bekapcsolás. A Sopron Holding Zrt. időben felkészült a hűvösebb időjárásra, így a város azon lakói, akik távfűtéses lakásban élnek, már élvezhetik otthonaikban a kellemes meleget.

Fűtési szezon
Bár jelenleg Sopronban barátságtalan az idő, az elindult központi fűtésnek köszönhetően Németh Zoltánék otthonában is meleget adnak a radiátorok. Fotó: Máthé Daniella

A Sopron Holding Zrt. a városban jelenleg több mint 6600 távfűtéses lakást szolgál ki. Ide tartozik többek között a Jereván-, a Kőfaragó téri, a József Attila- és az Ibolya úti lakótelep. Az intézmények közül a kórházban, a GYSEV telephelyein, valamint iskolákban, óvodákban szolgáltat a holding. Sopronban elsődlegesen gázmotorokkal állítják elő a távhőt, amelyek egyszerre villanyt és hőt is termelnek.

A fűtési szezon hivatalosan április 15-ig tart.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában