Határellenőrzés

2 órája

Közveszélyes magyar sofőrt kapcsoltak le az osztrák rendőrök a határon

Nickelsdorfnál vették le a rendszámot egy veszélyes anyagot szállító magyar kamionról a rendőrök. Több súlyos okuk is volt rá.

Kisalföld.hu

Fotó: Shutterstock

A nickelsdorfi határátkelőhelyen (Neusiedl am See kerület) a forgalom ellenőrzése során „guruló bombaként” állítottak meg egy magyar csuklós teherjárművet – áll a Burgenlandi Állami Rendőr Igazgatóság közleményében – írja az orf.at.

A tankkonténer tartálya 28 500 liter veszélyes árut, erősen gyúlékony folyékony anyagot tartalmazott. A jármű nyilvánvaló hibái miatt a burgenlandi tartományi kormány szakértői részleges műszaki vizsgálatnak vetették alá.

Az ellenőrzés során számos hibát fedeztek fel - többek között a világításon, a sebességváltóban és a fékrendszeren is. Mindkét féktárcsán több repedés is volt.

A vezetési és pihenőidő ellenőrzésekor kiderült, hogy a sofőr jelentősen alulmúlta a napi pihenőidőt. A rendőrök ezért leszedték a teherautó rendszámtábláját, és elrendelték a szállítás leállítását. Feljelentést tettek - írja az autoszektor.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában