Széchenyi-egyetem

4 órája

Egyenes út a felsőoktatásba - Két újabb győri iskola indít okleveles technikus képzést

Többszörös a túljelentkezés az okleveles technikus képzésekre. Újabb két egyetem csatalakozott azon győri intézmények sorába, akiknél elérhető népszerű továbbtanulási konstrukció. Az ilyen tanrendben végző fiatalok számára egyenes út vezet az egyetemre.

Dániel Viktória

Fotó: Krizsan Csaba

Immár kilenc győri technikumban érhető el okleveles technikus képzés, amelynek lényege, hogy a fiatalok magasabb színvonalon tanulják választott szakmájuk tárgyait. A plusz tudás pedig a felsőoktatási képzésbe is beszámít.

Szigorú feltételek az okleveles technikus képzésben

– Az a tapasztalatunk, hogy a diákok szívesen választják ezt az előre látható pálya modellt – mondta el Kovács Zsolt, a Széchenyi István Egyetem általános és oktatási elnökhelyettese. Az intézmény a Deák Ferenc- és a Sport és Kreatív technikumokkal kötött együttműködési megállapodást. – Az okleveles technikus képzés egy olyan lehetőség, amivel a diák egyenes úton bekerülhet a felsőoktatásba, Ehhez mérten az őket oktató intézményeknek is szigorú kritériumoknak kell megfelelniük a képzéshez. Az hogy ma két újabb egyetemmel kötünk megállapodást azt mutatja milyen komoly munka folyik a centrumban és az intézményekben.

A megállapodás keretében a Győri SZC Deák Ferenc Közgazdasági Technikum okleveles pénzügyi-számviteli ügyintéző technikus képzést indít a 2025/26-os tanévtől a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum pedig három ilyen lehetőséggel bővíti a palettáját: okleveles grafikus, okleveles nyomdaipari technikus és okleveles dekoratőr technikusképzésekkel.

Népszerű a képzési forma

Gede Eszter, a Győri Szakképzési Centrum kancellárja hangsúlyozta, az oklevele technikus képzések rendkívül keresettek. Az első ilyen képzési formában tanuló diákok hamarosan végősök lesznek és a tapasztalatok azt mutatják, hogy még a többi technikumi osztályhoz mérten is kimagaslóan teljesítenek a fiatalok.

Új szinten az együttműködés

Az együttműködési megállapodásokat Kovács Zsolt elnökhelyettes, Gede Eszter kancellár, Hartyándiné Frey Aranka a Győri Szakképzési Centrum főigazgatója, valamint a két technikum igazgatói Kovácsné Zimborás Ágnes és Csengeri Mária írták alá. A két intézményvezető hangsúlyozta elismerés és egyben kötelezettség is az együttműködés, aminek köszönhetően az iskolák és az egyetem kapcsolata magasabb szintre léphet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában