Rákburger és élőzene

1 órája

Győri Halnapok negyedszer, ezúttal a Dunakapu téren – Fotók

Gyurina Zsolt

Fotó: Molcsányi Máté

A rákburgertől a fish and chipsig minden étel, ami a folyóhoz köthető - Negyedszer rendezik meg a Győri Halnapokat péntektől vasárnapig. Eredetileg a Radó-szigeten lett volna az esemény két hete, de az árvíz miatt el kellett halasztani, és új helyszínt találni neki. Mint Tömböly Tamás főszervező elmondta, Győr a folyók városa, tele horgászokkal és színvonalas haléttermekkel, így nagy népszerűségnek örvend.

Tavaly kettő tonna halat adtak el a rendezvény alatt, mutatva a népszerűség

 - emelte ki Tömböly Tamás. 

Az öt nagy halas étterem mellett a három nap során minden elárusító hasonló terméket kínál, a bajai és a szegedi halászlé természetesen szerepel a kínálatban. A vendéglátósok az ország minden részéből érkeznek, így színesítve a kínálatot. A győri színház művészei operettelőadással jelentkeztek szombaton, de felsorolni is nehéz a sok programot, amelynek háromnegyede élőzene, így vigyázva a színvonalra. Esténként koncertek várják az érdeklődőket, így szombaton 20 órától Sipos F. Tamásé volt a színpad. Vasárnap 11-kor az Alma együttes kezd, láthatjuk a mosonszolnoki néptáncosokat, majd zárásként a Triász együttes lép fel. Utóbbi Sipos Péter, az Irigy Hónaljmirigy alapítójának együttese, amely legendás rockdalokat ad elő az Eddától Vikidál Gyuláig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában