Projekt

2024.09.08. 09:40

Écsen 170 millióból fejlődött a település – Közösségi tér, gyalogátkelő, játszótér épült – Fotók

Számos infrastrukturális fejlesztés készült el Écsen, amelyek a gyalogos közlekedést, a szabadidő eltöltést és a biztonságos közlekedést segítik elő a településen. A több mint 170 millió forint összértékű projekt utolsó elemét szombat délután adták át.

Dániel Viktória

Fotó: Krizsán Csaba

Ünnepélyes keretek közt, alapkő letétellel zárult a többlépcsős fejlesztési projekt Écsen. A Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzatának területfejlesztési keretéből finanszírozott munkáltok keretében kiépítették a Tó utca útteknő burkolatát és a hozzá tartozó vízelvezető csatornát, valamint a Dózsa György utcában is vízelvezető árkot alakítottak ki. 

A beruházás másik fontos eleme a gyalogos infrastruktúra fejlesztés volt. 

Ennek keretében gyalogátkelőt és új járdát építettek ki, valamint új buszöblöt és kerékpáros pihenőt is létesítettel a biztonságos közlekedés jegyében. A fejlesztések célja, hogy növelje Écs vonzerejét, valamint értékes közösségi- és szabadidős lehetőségeket biztosítson az itt élőknek. Ehhez kapcsolódóan egy új közösségi rendezvényteret is kialakítottak, amire már régóta vágytak az itt élők, valamint növelték a füves területek arányát, kutyafuttatót és gyermekjátszóteret hoztak létre.

A projekt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében valósult meg összesen 170 millió 607 ezer forint beruházásból.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában