Béke híd

2024.08.01. 08:51

Torlódások nyár végéig Győrben

Félpályás jelzőlámpás és jelzőőrös forgalomkorlátozás van érvényben a Béke hídon. Augusztus végére készülhet el, addig vagy várakozásra készüljenek az autósok, vagy válasszanak kerülő utat.

Gyurina Zsolt

Még egy hónapig tart a forgalomkorlátozás.

Fotó: Molcsányi Máté

Nagy a torlódás napközben az 1-es főút győri Béke Rába-hídján. Korábban megírtuk, hogy a hídszerkezetbe modern rendszerű dilatációs szerkezeteket épít be a Magyar Közút, illetve ezzel egy időben a két hídvégi dilatáció közötti kocsipálya felületén lévő szakaszokon is javítási munkákat végez. A beavatkozások ideje alatt félpályás jelzőlámpás és jelző­őrös forgalomkorlátozás van érvényben. 

Pécsi Norbert Sándor kommunikációs osztályvezető lapunk érdeklődésére közölte, hogy a javítási munkálatok az előzetes ütemterveknek megfelelően haladnak. A tervek szerint jövő hét elején ideiglenesen átaszfaltozzák a szakemberek a jelenleg beépítésre váró jobb oldali két fél dilatáció helyét. Ezen technológiai ütemváltás miatt, illetve a dilatációk két héten belüli beérkezéséig végzik majd el a bal oldali forgalmi sávban is az előkészítő munkákat. Ezt követően fogják sávonként beépíteni mindkét hídvég feletti, két-két féldilatációs szerkezetet. A hídon zajló munkálatok a tervek szerint augusztus 31-ig befejeződnek, a jelenlegi előrehaladás alapján ez a céldátum tartható lesz. Várhatóan addig érvényben marad a félpályás jelzőlámpás és jelzőőrös forgalomkorlátozás. 

A hídon zajló munkálatok a tervek szerint ­augusztus 31-ig befejeződnek. A kivitelezők az autósok türelmét és megértését kérik.

A közlekedőknek ajánlott még indulás előtt tájékozódniuk a korlátozáshoz, munkavégzéshez kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatánál, az Útinform weboldalon

de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. Ezzel sok bosszúságtól kímélhetik meg magukat a közlekedők. 

A kivitelezők az autósok türelmét és megértését kérik a következő időszakban, a javításokat az ő érdekükben valósítják meg, ami hosszú távon biztosítja, hogy kényelmesen és biztonságosan használhassák majd ezt a hidat a jövőben, közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában