Tervek

2024.07.10. 17:37

Újraálmodták a győri Vaskakas Tavernát

Az elmúlt évben a győri önkormányzat visszavásárolta a Bécsi kapu téren álló történelmi értéket, a győri vár bástyájának épületét, a Vaskakas Tavernát. Megszülettek a koncepció tervek az új funkciókról.

Barki Andrea

Forrás: Dr.Dézsi Csaba András / Facebook

– Nem késlekedünk, hiszen a győri emberek mielőbb szeretnék ismét birtokba venni a korábban, a 70-80-as években oly népszerű vendéglátó helyet – írta közösségi oldalán dr. Dézsi Csaba András polgármester. – De ennél sokkal színvonalasabbak az elképzeléseink: a belvárosi múzeum és kultúrnegyed kibővítése a Bécsi kapu tér felé.

Mint a polgármester írta, elkészültek a koncepció tervek, amelyekből néhány részletet be is mutatott. A tervekben a földszinten pódium étterem hangulatos terasszal, az emeleten színházi kamaraterem gyönyörű kilátással, felső terasszal, a Schäffer házban pedig kiállítóterem szerepel. Az elképzelésekről várja a győriek véleményét.

Korábban Szabó Gyula, az Arrabona Városvédő Egyesület elnöke több elképzelését is megosztotta lapunkkal azzal kapcsolatban, hogy szerinte miként lehetne élettel megtölteni az épületet:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában