kisalfold.hu videó

2024.07.20. 07:46

Szigetköz Piknik a világ több tájának ízeivel, kertmozival és koncertekkel Mosonmagyaróváron - fotók, videó

Hét végére élettel telik meg a magyaróvári vár környéke: gyermekprogramoktól a koncerteken keresztül az esti szabadtéri mozizásig várják a kicsiket-nagyokat, akik különleges ételeket és italokat is kóstolhatnak.

Mészely Réka

– Rendszeres visszatérői vagyunk a Szigetköz Pikniknek. Imádjuk a churrost és a limonádékat – árulta el Kosarasné Hajdú Hédy, aki Kosaras Csengével és Kosaras Kiarával együtt élvezte a rendezvény jó hangulatát a Vár-tó melletti árnyas fák mellett. Mint mondták, a gyermekprogramokra is minden bizonnyal visszatérnek.

Pénteken elstartolt a Szigetköz Piknik, melyhez idén is társult a Food Truck Show. 

2018-ban szerveztük meg először a Szigetköz Pikniket. Tavaly az energiaválság miatt a Flesch Központ körül kapott helyet a rendezvény, most azonban a régi, jól megszokott helyszínre, a Vár-tóhoz várjuk az érdeklődőket

– hangsúlyozta érdeklődésünkre Csiszár Péter, a Flesch Nonprofit kft. ügyvezetője. 

A rendezvény főszervezője arról is beszélt, hogy a Food Truck Show keretében ezúttal huszonhárom szolgáltató kínál különféle italokat, street food ételeket, desszerteket a világ több tájáról. Péntektől vasárnapig mindhárom nap kertmozival is készültek, ezúttal a várárokban lehetett megnézni a Bor, mámor, Provence című filmet, szombaton a Kívánság, vasárnap a Zimmer Feri című filmet vetítik. 

Stégkoncertek járulnak hozzá a nyáresti hangulathoz. Pénteken a Merry Go Round Zenekar akusztik koncertje fogadta a vendégeket. 

Szombaton és vasárnap 10-19 óra között játszóház, foglalkoztató, óriás fajátékok, csillámtetoválás, arcfestés várja a gyermekeket, szombaton 11 órától Écsi Gyöngyi gyermekelőadása A világ kenyere címmel, délután fél 3-tól a Huszár Gál Városi Könyvtár papírszínház mesékkel készül, 3 órától a Nefelejcs Bábszínház Sündisznócska lovagol című előadásatekinthető meg. Újdonság, hogy szombaton délután 3 órától a Szigetközi Szatyor kézműves vásár is csatlakozik a programhoz. Délután 5 órától „Szól a swing” koncert Kuna Valival és Testvéreivel, este 7 órától MÉZ ír- skót népzenei koncert lesz. 

Vasárnap 11 órától a Kislaptáros Népzenekar gyermekkoncertje szórakoztat. Délután fél 3-tól a Huszár Gál Városi Könyvtár papírszínház mesékkel kedveskedik ismét a kicsiknek, utána Vitéz László és az elátkozott malom látható Pályi János előadásában, délután 5 órától a Drazsé Zenekar zenél a gyermekeknek. Este 7 órától a S'Cool trió Zenekar koncertje szól. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában