Egészségügyi pálya

2024.07.16. 11:00

Nyári gyakorlatok a Soproni Gyógyközpontban

Az orvostanhallgatóknak az általános orvosi diploma megszerzéséhez a tanrendben meghatározott kórházi gyakorlatokon kell részt venniük. A Soproni Gyógyközpont népszerű képzőhely a hallgatók körében, így júliusban 43 orvostanhallgató és 63 ápoló tanuló kezdte meg többhetes gyakorlatát az intézményben, ahol akkreditált képzőhelyként folyamatosan biztosítva van az egészségügyi pályára készülők gyakorlati oktatása.

Kisalföld.hu

Az egészségügyi pályára készülő fiatalok körében népszerű gyakorlati helyszín a Soproni Gyógyközpont.

Július első napjaiban folyamatosan érkeztek orvostanhallgatók a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, valamint a Debreceni Egyetem orvosi karairól. Az ERASMUS program keretében pedig határon túli, magyar orvostanhallgatókat is fogadott a soproni kórház. Jelenleg 13 első éves medikus tölti ápolástan gyakorlatát Sopronban, további 30 felsőbb évfolyamos orvostanhallgató pedig klinikai gyakorlatát végzi a kórház különböző osztályain.

Az intézmény akkreditált képzőhelyként az egészségügyi szakképzésben résztvevő tanulóknak is gyakorlati helyszínt biztosít. Júniustól a soproni Eötvös József Gimnázium, Egészségügyi Technikum és Művészeti Szakgimnázium 63 ápoló tanulója végzi nyári ápolástan gyakorlatát a soproni kórházban. A szakmai gyakorlat ideje alatt a fiatalok oktatói felügyelet mellett, testközelből tapasztalhatják meg a betegellátás folyamatait, betekintést nyernek a diagnosztikai, az aktív ellátási és rehabilitációs területek működésébe. Az intézmény nem titkolt célja továbbá, hogy a gyakorlati képzés során megismertesse a fiatalokat az egészségügyi szakma szépségeivel, és tanulmányaikat követően visszavárja a jövő gyógyítóit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában