Gyógytestnevelés

2024.07.25. 13:51

Megállapodott a Soproni és az egri Eszterházy Egyetem a tanítóképzésről

Közösen indít mesterfokozatot nyújtó osztatlan gyógytestnevelő tanár és tanító alapképzési szakot az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Soproni Egyetem – erről írt alá megállapodást a két intézmény rektora Egerben.

Bódvai Ildikó

A megállapodást a két intézmény rektora, dr. Pajtókné dr. Tari Ilona és prof. dr. Fábián Attila írta alá.

Az egri egyetemen tanulók jelenleg 17 közismereti tanári szak közül választhatnak. Az együttműködés eredményeképpen sikeres akkreditáció után a felvételizők gyógytestnevelő tanár szakot is társíthatnak a testnevelő tanár szak mellé a jövőben Egerben – ismertette sajtótájékoztatón az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora. 

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona kiemelte: a Soproni Egyetemmel kötött együttműködés révén nemcsak Egerben bővül a képzési kínálat a következő tanévtől, hanem Sopronban is elindulhat a tanítóképzés. 

A közös képzések közös oklevelek kiadásával zárulnak. A rektor hangsúlyozta: a két intézmény nem versenytársként tekint egymásra, hanem a pedagógus-utánpótlás biztosításáért dolgoznak. 

Prof. dr. Fábián Attila, a Soproni Egyetem rektora örömét fejezte ki, hogy a közös munka révén Sopronba sok-sok év után újra „hazatérhet” a tanítóképzés, s a jövőben e szakot is kínálhatják a jelentkezőiknek. Úgy fogalmazott, a két borvidéki intézmény tudásbázisát, hagyományait és erős- ségeit összevonva igazán remek „cuvée” születhet a következő szemeszterekben. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában