Rekonstrukciós munkák

2024.07.05. 11:20

Elöregedett csatornarendszer – fontos változások lesznek a közlekedésben a győri Kálóczy térnél

A Pannon-Víz Zrt tájékoztatása szerint a Kálóczy térnél az utóbbi időben folyamatos meghibásodások jelentkeztek az elöregedett csatornarendszeren, amelyet a térség folyóin levonult árhullámok és jelentős lokális csapadékok következtében kialakult ár- és belvízi helyzetek még inkább előidéztek. A társaság közleménye szerint a rekonstrukciós munkák várhatóan 1-1,5 hónapot vesznek igénybe.

Kisalföld.hu

Forrás: Schutterstock

A kialakult problémák megoldásaként a társaság többszöri javításokat, rekonstrukciós munkákat hajtott végre az érintett területeken. A rekonstrukció első ütemében megtörtént a vezetékszakasz cseréje a Kálóczy téren a Győri Szentháromság templom előtt, valamint második ütemben a templom és az idősek otthona közötti részen. 

A biztonságos és zavartalan víziközmű szolgáltatás ellátásához szükséges „fennmaradó” 128 folyóméternyi csatornaszakasz rekonstrukcióját a társaság a jövő héten megkezdi, amely megoldást nyújthat a folyamatosan felmerülő „láncszerű” vezetékmeghibásodásokra. 

Tájékoztatják továbbá a lakosságot és a közlekedőket, hogy szennyvízvezeték rekonstrukciós munkák kezdődnek tervezetten július 10-én (szerdán) a Kálóczy tér északi oldalán, amellyel így megújul az egész vezetékszakasz. A felújítás ideje alatt forgalomkorlátozásra és közlekedési változásra kell számítani az érintett területen. A rekonstrukciós munkák miatt lezárják az egyirányú utcát a Kálóczy tér 13-tól a Rónay Jácint utca csomópontig. 

A Kálóczy téren a körforgalom és az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény közötti rész kétirányú lesz, és zsákutcaként lesz megközelíthető. 

A rekonstrukciós munkák miatt ideiglenesen változik a buszközlekedés is, amely a 6-os, 9-es és 29-es járatokat érinti. A forgalomkorlátozás ideje alatt a 6, 9, 29 sz. helyi autóbuszjáratok nem térnek be a Kálóczy térre, helyette a 6 jelzésű autóbuszjáratok Kismegyer irányába, a 9 és 29 jelzésű autóbuszjáratok a Révai Miklós utca irányába a Kálóczy tér – Hédervári út körforgalomban történő megfordulás után a Rónay Jácint utcán keresztül közlekednek. Kimaradó megállóhely a „Kálóczy tér” elnevezésű megállóhely, helyette a „Széchenyi István Egyetem” megállóhelyet tudják használni az autóbusszal közlekedők. 

A társaság közleménye szerint a rekonstrukciós munkák várhatóan 1-1,5 hónapot vesznek igénybe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában