Győri SZC Sport és Kreatív Technikum

2024.07.06. 09:46

Élet a Marson 2044-ben – az SK szerint - fotók

Negyedik alkalommal hirdette meg a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem a problémamegoldó gondolkodásra és az alkotó fantáziára épülő pályázatát „Ugrás a jövőbe!” címmel. A MOME a 2044-es év világáról várt olyan pályaműveket, amelyek a már napjainkban is jelentkező gondokra kínálnak komplex és az emberi életet megkönnyítő válaszokat.

Kisalföld.hu

Az országos versenyre 52 nevezés érkezett. Tíz csapatot választott ki a bíráló bizottság – köztük a Győri SZC Sport és Kreatív Technikum Űrkalandorok elnevezésű csapatát is, hogy tovább fejlessze és kidolgozza ötletét. A MOME mentorálásával támogatott közel féléves időszakban online formában, majd az utolsó héten személyes jelenléttel az egyetemen  folytatódott a munka.

Az Űrkalandorok:  Ambrus Hanna Liza, Bán Bianka, Doncsecz Darinka, Szeli Anna és Szita Jázmin egy animációs filmet és egy magazint is megalkottak, amelyek a jövő világát szemléltetik. Elképzelésükben megjelenik a Marson megalapított, a földi életet szolgáló bázis mindennapi élete a fennmaradást biztosító munkával, oktatással, egészségügyi ellátással, szórakoztatással, a Föld és a Mars közti utazások megszervezésével. A komplex tervezet megszületését Mihály Flóra, később Gergály Gábor szakmai oktató és Kocsis Anna, illetve Pataki Zsolt mentorok segítették. A tovább fejlesztett munkát arról, hogy milyen lesz az élet a Marson és a Földön 2044-ben, a döntőn képes-szöveges, kiállítással egybekötött prezentálással mutatta be az SK csapata.

A Győri SZC Sport és Kreatív Technikum Űrkalandorok csapata a harmadik helyezést érte el projektjével, melynek fontos eleme a Marsula Magazin. Ebben olvashatunk a bolygóra kitelepülő emberek életének számos részletéről: építkezésről, környezettudatosságról, növénytermesztésről, a jövő videósainak munkájáról, virtuális sportolásról, Marsjáró muffin készítéséről, időjárásról és arról, hogyan lehetnek a bázison több centiméterrel magasabbak az odautazók.

Értékes jutalomban részesültek a technikum tanulói, ezek közül a legértékesebbnek mégis a közös cél érdekében végzett csapatmunka, az együttműködés, a problémamegoldó gondolkodás fejlesztése, új munkamódszerek alkalmazása bizonyult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában