kisalfold.hu videó

2024.07.19. 17:22

Bokréta a huszártoronyban Győrben - fotók, videó

Elkészült a Győri Bencés épületegyüttes legmagasabb pontja.

Dániel Viktória

A történelmi források alapján rekonstruált huszártorony tetejére pénteken került fel a bokréta. Az építők és az építtetők különleges helyszínen az épülő tető gerendái alatt koccintottak az építkezés sikeres folytatására. Az ünnepségen Sárai-Szabó Kelemen győri bencés perjel mondott áldást a toronyra és a bokrétára.

Ezzel a Huszártoronyba felkerülhetett az a két harang, ami immár nyolc esztendeje várakozott, hogy elfoglalhassa méltó helyét.

Az eseményen részt vett Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő is aki szintén méltatta kivitelezést.

– Az építők és az építtetők ünnepe a bokréta felhelyezése. Ahogy itt körbejártunk egyértelműen látható, hogy a rekonstrukciót végző WHB és az általa megbízott szakemberek milyen kimagasló minőségű munkát végeztek és végeznek az épületegyüttesen.

A kivitelezés következő lépése a fedélszéképítés, valamint a nyugati szárny védőtetejének telepítése. Egy külön megbízás keretén belül pedig egy panoráma lift kivitelezésébe is belefogtak.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában