Kisalföld anno

2024.07.18. 15:10

30 éve volt a legnagyobb kincstárjegy-csalás Győrben

10 éve – Bezár a Nokia üzem

Sokként érte a volt Nokia-gyár dolgozóit a bejelentés: ősszel bezárják a komáromi üzemet, a Microsoft 1800 embert elbocsát. A létszámot két évvel ezelőtt már felére csökkentették, az alkalmazottak így most sem számítottak semmi jóra. A legtöbben megint leépítésre gondoltak. Arra azonban nem, hogy teljes tevékenységét megszünteti Komáromban a Microsoft, amely áprilisban megvásárolta a Nokia mobilüzletágát, azaz e cég tulajdonában van már a gyár.

30 éve - Több tízmilliós kincstárjegy csalás

A 30 év körüli férfit többen is kísérték, amint a Budapest Bank Rt. győri fiókjában a pulthoz lépett. A gyanút az keltette fel, hogy az ismeretlen nem kevesebb mint 500 darab, egyenként 10.000 forint értékű kamatozó kincstárjegyet vett elő a táskájából, és kívánt a fiókban beváltani. Nem az összeg nagysága, inkább az értékpapírok alacsony címlete és ehhez képest szokatlanul magas száma volt az, ami a figyelmet felkeltette. A kincstárjegyeket a tisztviselő végül nem váltotta be, mert hátoldalukról hiányzott a forgalmazó cég megnevezése és bélyegzője. A furcsa csoport tagjai nem vitatkoztak, a kudarc után a lehető legkisebb feltűnést keltve, gyorsan távoztak a győri pénzintézetből. A később betérő rendőröknek el is mesélték az esetet a bank dolgozói, akik hamar el is fogták az elkövetőket. A csomagtartóban 11 millió forint értékben, összesen 1100 olyan kamatozó kincstárjegyet találtak,. Amelyek Keler Központi Elszámolóház és Értékpapír Rt. közlése szerint 1994. május 10-től június 7- ig terjedő időben elvileg megsemmisítésre kerültek.

A kincstárjegyek győri beváltását megkísérlő Rácz Gábor budapesti lakos a rendőrségen beismerte, hogy a Budapest Bank egyik fővárosi fiókjában június első felében több részletben már 11 millió forint értékű érvénytelen kincstárjegyet sikerrel beváltott. A nyomozás kiderítette, hogy a kincstárjegyek ellopásával, az kincstárjegyem megsemmisítésével megbízott a biztonságtechnikai kft. két munkatársa gyanúsíthatóak.

40 éve – Gazdagodó munkaverseny

Az elmúlt napokban több vállalati kollektíva határozta el, hogy bekapcsolódik a hazánk felszabadulásának negyvenedik évfordulóját és a Magyar Szocialista Munkáspárt XIII. kongresszusát köszöntő munkaversenybe. A felajánlások — egyezően népgazdasági törekvéseinkkel — a tervek túlteljesítését az egyensúlyi helyzet javítását, a takarékosabb és intenzívebb termelést, gazdasági tevékenységet szolgálják.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában