Jótékonyság

2024.06.23. 07:33

Tíz csapat kevergette a finomságokat a gyermekek táboroztatásáért Máriakálnokon

Első alkalommal szerveztek jótékonysági főzést a Kálnoki Levendula és Tulipánfarmon: majd 400 ezer forint gyűlt össze a gyermekek táboroztatásáért.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

Hegyi Tamás jótékonysági főzőversenyt szervezett szombaton Máriakálnokon. Tíz csapat készítette a finomabbnál-finomabb ételeket. 

Slambuc, kecske-, vad, köröm- marhapörkölt, chilis bab, sertéspörkölt gazdagon wokban, paprikás krumpli, tárkonyos vadraguleves burgonyagombóccal, kálnoki tokány, tarhonyás lecsó sorakozott a bográcsokban. 

– Az első három helyezett között nagyon szoros verseny alakult ki. A Kulacs család vadpörköltje lett az első, különlegessége, hogy eperdzsemmel készült el. A vadVILÁGHY ízek tárkonyos vadragulevese burgonyagombóccal második helyezést ért el, szarvas hússal készült, és kovászos házi kenyérrel tálalták. A HullámTeam, a Hullám Tér Egyesület csapata pedig wokban készített sertéspörköltjével harmadikként végzett – tudtuk meg Hegyi Tamástól. Hozzátette: „Mindenki étele nagyon jól sikerült és nagyon szépen köszönjük, hogy egy ilyen nemes cél érdekében ennyien összefogtak!”

A főzés ugyanis jótékony célt szolgált: a gyermekek táboroztatására gyűjtöttek közel 400 ezer forintot. 

Az 1. helyezett Kulacs család vadpörköltje lett
Fotó: Kerekes István

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában