Év végéig elkészül

2024.06.20. 07:38

Pihenőhelyeket hoznak létre és tájházat bővítenek Ásványrárón

Pihenőhelyeket hoznak létre és bővítik a tájházat Ásványrárón a Győr-Moson-Sopron Vármegye Önkormányzatának területfejlesztési keretéből a TOP Plusz programban benyújtott pályázat alapjántöbb mint hetven millió forintból.

Kisalföld.hu

Az ásványrárói önkormányzat a TOP Plusz programban „Pihenőhelyek létrehozása és tájház bővítése Ásványrárón” elnevezésű pályázati konstrukciójával sikeresen indult. A projekt célja térségi szintű, turisztikai termékcsomagok és kisléptékű tematikus turisztikai fejlesztések támogatása, melyekkel vármegyei szintű turisztikai vonzerő elemekre épülő, koordinált fejlesztések valósíthatók meg. Ennek keretében a helyi, térségi jelentőségű, turisztikai vonzerőt képező kulturális, épített, természeti örökség turisztikai hasznosítására, fejlesztésére nyílik lehetőség. 

Ásványrárón egy olyan komplex integrált projektcsomag megvalósítását tervezik, amely a település lakosainak javára szolgál, továbbá jelentősen növeli a település népességmegtartó erejét és a falu vonzerejét. A projekt keretében bővítik a tájházat, valamint öt pihenőhelyet építenek ki. A fejlesztés során pihenő pont jöhet létre, kedvezve többek között a kerékpáros turistáknak is. A tájház egy tárolóval, valamint egy fedett közösségi térrel gazdagodik. A fedett közösségi tér lehetőséget ad a turisták útjuk megszakításakor pihenésre, étkezésre. A 70,5 millió forintos beruházás év végéig készül el. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában