Összetartozás napja 2024

2024.06.04. 15:51

Öttevényen a szinte teljesen magyarlakta csallóközi település, Nyárasd vezetőivel emlékeztek Trianonra - fotók

Öttevényen a Csallóköz egyik legnépesebb magyar ajkú településének, Nyárasdnak az előljáróival emlékeztek együtt a trianoni országvesztésre.

Kisalföld.hu

Öttevény és Nyárasd előjárói a hősi halottak emlékművénél a Győr közeli településen.

A határon túli magyarság fontos bástyája Nyárasd Szlovákiában; a községben napjainkban is szinte kizárólag magyar családok élnek.

„2016-ban kapott új lendületet az 1996 óta tartó testvértelepülési kapcsolat Öttevény és Nyárasd között. Azóta a két település együttműködése példaértékűvé erősödött a térségben, közösen ápoljuk szellemi és kulturális hagyományainkat.

A két község kapcsolata a mindennapokban is megmutatkozik: nincs olyan esemény – legyen szó kulturális rendezvényről, megemlékezésről vagy civil szervezetek közti barátságról – ahol ne tisztelnék meg egymást jelenlétünkkel. Maradjon ez így még sokáig, hisz az összetartozásnak ez az alapja a jövőben is!” – mondta dr. Bider Zsolt, Öttevény polgármestere.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában