Pályázat

2024.06.04. 12:11

Mit jelent a magyarság számára Európa?

A Közi Horváth József Népfőiskola „Magyarság és Európa” címmel pályázatot hirdet Közi Horváth József első parlamenti felszólalásának 85., az első európai parlamenti választások 45. és hazánk európai uniós taggá válásának 20. évfordulója alkalmából.

Bódvai Ildikó

A Magyarság és Európa című pályázatot a Lakitelek Népfőiskola Alapítvány, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Levéltár, a Barankovics István Alapítvány és a Habsburg Ottó Alapítvány támogatásával írta ki az agyagosszergényi Közi Horváth József Népfőiskola. A magyarság számára a politikával való foglalkozás mindig létkérdést jelentett, s ezért mindig az érdeklődés középpontjában áll. 

Közi Horváth József Népfőiskola
 

 - Immár húsz éve, hogy az Európai Unió szervesen hat ránk és tagjaiként hatunk erre a közösségre. Pályázatunk célja, hogy a pályázó történelmi ismeretei, tudása, avagy személyes élményei, élettapasztalatai alapján fogalmazza meg, hogy saját véleménye szerint mit jelent a magyarság számára Európa, és mit jelent Európa a magyar nemzet számára - mondta Szalai Viktor, a Közi Horváth József Népfőiskola alapítója. Hozzátette, azok a határon innen és túl élő magyar magánszemélyek pályázhatnak, akik betöltötték a 18. életévüket. 

Három kategória közül lehet választani, mindenki a hozzá legközelebb álló műfaj egyikében indulhat.

  • Parlamenti felszólalás megírása

Egy olyan beszéd megfogalmazása, amely elhangozhatott 1939 és 2024 között a magyar parlamentben. A pályamű maximum 6000 karakter lehet, amit elektronikus úton, word formátumban kell beküldeni. 

  • TikTok formátumú videó elkészítése

Egy olyan beszéd rögzítése, amely elhangozhatott 1939 és 2024 között a magyar parlamentben. A videó tartalma a pályázó által szerkesztett országgyűlési felszólalás legyen a TikTok platformhoz illeszkedve.

  • Facebook, vagy Instagram formátumú közösségi média poszt létrehozása

Mi lett volna, ha már 1994-ben is van közösségi média? Vajon, hogy kommunikáltak volna akkor? A következő  történelmi eseményekről egy-egy közösségi média poszt keretében kell közvetíteni maximum 1000 karakterben:

1994 – Magyarország benyújtja Európai Uniós csatlakozási kérelmét

2003 – Népszavazás Magyarországon az Európai Unióhoz való csatlakozásról

2004 – Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagjává válik

2024 - Az Európai Unióhoz való csatlakozásunk 20. évfordulója

A formai követelmények mindhárom kategóriában a népfőiskola honlapján tekinthetők meg és a jelentkezési adatlap is ott tölthető le. Az elkészült végleges pályamunkát az [email protected] e-mail címre kell beküldeni. Beküldési határidő: 2024. június 12. Eredményhirdetés a Nyári Szabadegyetem keretében lesz június 20-23-án. A beküldött pályaműveket a Népfőiskola archívumában megőrzik. A kategóriák első három helyezettje díjazásban részesül és minden pályázó értékes könyvcsomagot kap.

 

 

 

 


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában