Mindkét választáson ugyanaz a tét

Fekete Dávid, a Fidesz–KDNP győri frakcióvezetője mondta el álláspontját lapunknak a vasárnapi választás kapcsán.

Kisalföld.hu

– A legfontosabb tisztázni, hogy a választás tétje az európai parlamenti és az önkormányzati választáson is ugyanaz. Tudjunk békében élni és utasítsuk el a háborút. Az európai parlamenti választással kapcsolatban hangsúlyozni kell, hogy gyakorlatilag az egész európai vezetés egy háborús pszichózisban él, s egyre több aggasztó jel utal arra, hogy háborúba szállnának az ukrán–orosz konfliktusban. Nekünk egyértelmű üzenetet kell küldenünk arról Brüsszelbe, hogy mi nem akarunk részt venni ebben a fegyveres konfliktusban, mi a béke pártján állunk. Azért van tétje az európai parlamenti választásnak, mert ha többen lesznek a békepárti parlamenti képviselők, mint a háborúpártiak, akkor talán sikerül ezt az európai háborús hangulatot jobb irányba fordítani, és megakadályozni, hogy a háborúba belesodródjunk. 

Fekete Dávid 

– Az önkormányzati választás esetében pedig fontos hangsúlyoznunk, hogy ha békében, fejlődésben, egy prosperáló Győrben szeretnénk élni, akkor ahhoz a Fidesz polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei jelentik a garanciát, hiszen csak akkor tud a város fejlődni, hogyha a kormánnyal együttműködő városvezetése van. Dr. Dézsi Csaba András polgármester az elmúlt években már bizonyította, hogy alkalmas erre a szerepre, és a kormánnyal közösen a város fejlődéséért tud dolgozni, az ő kihívói pedig baloldaliak mindannyian. Nem szabad kockáztatnunk azt, hogy a város rossz kezekbe kerüljön. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában