Az első év tapasztalatai

2024.05.31. 07:03

Népszerűek az e-rollerek Sopronban - Már több mint 285 ezer kilométert tettek meg velük

Több mint 285.000 megtett kilométer – a statisztika alapján egy év távlatában is elmondható, nagy népszerűségnek örvend a bérelhető e-roller-rendszer Sopronban. Az indulási állapotban rögzített 90 parkolóponthoz képest jelenleg 110 pont található a városban.

Kisalföld.hu

Idén még várható bővítés. Több mint egy éve szolgálja az e-roller-rendszer a soproniakat. Forrás: GYSEV Zrt.

  • Már több mint egy éve, 2023. április 20-án állt a lakosság és az utazóközönség szolgálatba Sopronban a vasútállomás előtt a bérelhető e-roller-rendszer.
  • A GYSEV-logós matricával is ellátott közlekedési eszközök felmerülő logisztikai és karbantartási feladatait azóta is a GYSEV Zrt. végzi.
  • A vállalat munkatársai Volkswagen e-Golf járművel az elmúlt egy évben több mint 18 ezer akkumulátorcserét hajtottak végre.

A rollerek népszerűségét számok is alátámasztják. Az első évben több mint 285.000 kilométert tettek meg az eszközökkel. Az átlagos utazási idő 8 perc, amit főként hétvégén, pénteken és szombaton töltenek a használók a rollereken. Egy napot tekintve a rollerek forgalma a 12 órától 20 óráig terjedő időintervallumban a legnagyobb. A csúcs 16 órakor van, ami egybeesik a munkaidő, illetve néhol az iskola végeztével.

Az elmúlt egy évet felölelő statisztika alapján a felhasználás közel 60 százaléka a belvárosban és az egyetem környékén történik. A legtöbbet látogatott, tipikus útvonal e-rollerrel az első év tapasztalatai alapján egyértelműen még mindig a Várkerület, de a Lőverek is a kedvelt útirányok közé tartozik.

Az e-rollerek népszerűségét tovább növelte a GYSEV Zrt. és LIME közötti kiváló együttműködés egy újabb mérföldköve, az E-mobilitás jegy bevezetése. Ez a konstrukció 2x10 perces LIME-használatot jelent mindössze 700 forintért mindazon utasok részére, akik rendelkeznek érvényes vasúti menetjeggyel vagy bérlettel. Ez rendkívül előnyös lehetőség az utazóközönség számára.

Idén még várható bővítés. Több mint egy éve szolgálja az e-roller-rendszer a soproniakat. Forrás: GYSEV Zrt.

Az indulási állapotban rög- zített 90 parkolóponthoz képest jelenleg 110 pont található a városban. Idén még várható bővítés, elsősorban Virágvölgyben van rá igény. A parkolópontokat az idei évtől nemcsak táblákkal, hanem felfestéssel is kívánja jelezni a szolgáltató. Tesztjelleggel három forgalmas ponton – a vasútállomás előtt, a Kossuth Lajos utca és a Baross út sarkán és a Soproni Szakképzési Centrum előtt – már elkészült a felfestés, ami a felhasználók részére is se- gítség a rendezett és kulturált elhelyezés érdekében. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában