Tanulságos látogatás

2024.05.10. 07:01

Börtönben voltak a hunyadisok

A Sopronkőhidai Fegyház és Börtönbe látogattak a Hunyadi János Technikum tizedik osztályos rendészeti szakos tanulói. Már a látogatás elején szembesültek azokkal a szigorú szabályokkal, melyek a látogatókra is vonatkoztak, a beléptetés például csak az átvizsgálás és átvilágítás után történhetett meg.

Kisalföld.hu

Fotó: Hunyadi-technikum

A csornai diákok részt vettek egy előadáson, ahol a fegyház történelméről, a rabokról, a szabályokról, munkalehetőségről és egyéb érdekességekről hallhattak információkat. Ezután következett a hunyadisok számára a látogatás legizgalmasabb része: egy tíz éve a börtön „vendégszeretetét” élvező, diplomás elítélttel találkoztak, aki mesélt nekik a benti életről, hogy miért került oda, és a tanulók kérdezhettek is tőle.

Meglepve látták és hallották, hogy intelligens, tanult emberek is könnyen börtönbe kerülhetnek, elég hozzá egy hibás döntés. Később az intézmény munkatársai megmutatták nekik a cellákat, a fogdát, a magánzárkát, a börtön kápolnáját, a könyvtárat, az udvart, illetve az egész fegyházat.

Fotó: Hunyadi-technikum

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában