Közgyűlés

2024.03.28. 18:51

Bőkezű soproni önkormányzat - Ötmillió Kárpátaljára, ötmillió a kupagyőztes Sopron Basket-nek - fotók

A soproni képviselő-testület megtartotta a soron következő közgyűlést, ahol rendeletmódosítások és ellenőrzési jelentések mellett több alapítvány támogatásáról döntött: több millió forintot jut önkormányzati, szociális és mentő alapítványoknak.

Papp Fanni

A soproni közgyűlés elsőként a Kárpátalja magyarlakta települések támogatásáról döntött. Az önkormányzat 5 millió forintos adományt juttatnak el, hogy segítséget nyújtson a háború miatt különösen nehéz helyzetben lévő honfitársaknak. Ezt követően megszavazták Raabelsport Kft. által üzemeltetett Sopron Basket ötmillió forintos többlet támogatását is. A női kosárlabdacsapat immáron 12. alkalommal nyerte el a Magyar Kupát.

A városvezetés mintegy 2,5 millió forint mértékben támogatja a városban működő alapítványokat. A "Segítség a mosolyodért" Közhasznú Alapítványnak 710 ezer forintos, az Idősek Európai Háza Alapítványnak 370 ezer forintos, a Pedagógusok Soproni Művelődési Házáért Alapítványnak 500 ezer forintos, a Halmozottan Sérült Gyermekek Fejlesztésére Közhasznú Alapítványnak 200 ezer forintos, az Idős Emberek Gondozásáért Alapítványnak 400 ezer forintos, a Testvériség Néptánc Alapítványnak 100 ezer forintos, az 5. Szólam Alapítványnak 180 ezer forintos és a Soproni Felsőoktatásért Alapítványnak 100 ezer forintos támogatást biztosítanak. Továbbá az Együtt az Életért, Sopronért Mentő Alapítvány titkára, dr. Éger István támogatási kérelmet nyújtott be, ugyanis a soproni mentőállomás részére tervezettnek beszerezni egy lélegeztetőgépet, amelyre az önkormányzat kétmillió forintot biztosított.

A képviselő-testület elfogadta a Soproni Rendőrkapitányság, illetve a Soproni Katasztrófavédelmi Kirendeltség 2023. évi tevékenységéről szóló beszámolót. Megragadva az alkalmat valamennyi képviselő köszönetet mondott a rendvédelmi szervek képviselőinek, akik munkájukkal biztosítják a soproniak nyugalmát.

Módosították a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő intézményi terítési díjakról szóló önkormányzati rendelet is. A közgyűlés megválasztotta Rádonyi Lászlót, a Soproni Vízmű Zrt. vezérigazgatóját a Soproni Zsinagógáért Közalapítvány Kuratóriumának elnökévé, illetve tagnak választották dr. Locsmándi Szabolcsot.

A döntéshozók elfogadták a 2024. évi közbeszerzési tervet és a 2023. évben lefolytatott közbeszerzési eljárásokról szóló tájékoztatót. Mindezen felül megszavazták az önkormányzat gazdasági társaságainak 2023-as beszámolóit is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában