Álláspont

2023.09.11. 13:47

Ebadta kölyke

Mohay Gábor

A család láthatóan nagybevásárlásra érkezett: jól megtermett férfiú, ugyancsak erőteljes hölgy társaságában, előttük a sportkocsiban élénk, mozgékony fiúcska, és persze a terjedelmes bevásárlókocsi. Elég volt a felnőttek pillanatnyi figyelmetlensége, talán némi vita egy áruféleség minőségét illetően, mert közben a gyermek lopva, láthatóan élvezve benyúlt a helyben sütött friss pékáruk polcának alsó során lévő édességek közé, néhányat végigsimított, majd ujjait lenyalva következett az ismétlés – néhány közeli vevő rosszalló pillantásától kísérve.

A kissrác ezt még megúszta, de az idő múltával türelme is fogytán lehetett, mivel egy újabb, ezúttal sorok közötti megállásnál nem titkolt lelkesedéssel kezdte ledobálni az általa még elérhető majonézesflakonokat. A tompa puffanásokra már felfigyelt anyuka is, elhúzta az áruk elől a gyerekkocsit, lehajolt csemetéjéhez és valamit súgott a fülébe. Ebadta széles mosollyal nyugtázta, körülnézett, majd rövid keresgélés után a pipererészlegnél pécézte ki következő áldozatait, a fogkrémeket… 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában