Közügyek

2023.09.27. 14:03

A soproni képviselő-testület szerdán hoz döntést

Kisalföld.hu

A képviselő-testület szerdán 11 napirendi pontról hoz döntést. Az előterjesztések között szerepel a köztisztasággal összefüggő tevékenységről, a levegő minőségének védelmével kapcsolatos helyi szabályokról, a települési hulladékról és a hozzá kapcsolódó közszolgáltatásról, valamint az önkormányzat szervezeti és működési szabályzatáról szóló önkormányzati rendelet módosítása. Mindezeket az indokolja, hogy július 1-jétől az önkormányzati és állami hulladékgazdálkodási közfeladatok helyett egységes rendszer jött létre. 

A közgyűlés szavaz az önkormányzati lakások és helyiségek bérletéről szóló rendelet módosításáról is. Házszámozási eljárás miatt szükségessé vált a Pozsonyi út környezetében elhelyezkedő utak és közterületek elnevezése. Az elnevezéssel érintett közút a Zárányi utca folytatásaként a Pozsonyi útba kötve, valamint a Pozsonyi út és a Kallómalom utca között helyezkedik el. Továbbá a közgyűlés szavaz a Virágvölgyben található út elnevezéséről is, ami a Dudlesz utcával párhuzamosan, keleti irányban húzódik. 

A közgyűlésen tájékoztatót tartanak az 50 százalékot el nem érő önkormányzati tulajdonú társaság legfőbb szervének üléséről. Döntenek a Sopron régió csatornázási és szennyvíztisztítási program keretében megvalósult gázmotoros egység és komposztáló üzemeltetéséről. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában