Sebességkorlátozás

2023.08.28. 08:48

Korlátozták a vonatok sebességét a győri fővonalon a sínek rossz állapota miatt

Állapotromlás miatt kellett sebességkorlátozást kell bevezetnie a MÁV-nak a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán - írta a Blikk.hu.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: MW Archív

Fotó: Kiss Annamarie

Csütörtökön sebességkorlátozást vezettek be Biatorbágy-Szárliget vasútvonalon, ezzel pedig jelentősen megnőtt a menetidő Magyarország 1-es vasúti fővonalán, a Budapest–Hegyeshalom–Rajka-vonalon - írta a Blikk.

A MÁV szerint a pálya korossága többszörösen meghaladta a tervezési életciklusát, az állapotromlást az idei nyáron tapasztalt intenzív esőzések és az elmúlt napok hősége felgyorsította.

A hvg.hu-nak küldött közleményükben úgy fogalmaznak, hogy részletesen kidolgozott tervvel rendelkeznek a probléma megoldására, és a közlekedési tárcával együttműködve a helyzet megoldásán dolgoznak. Addig is, átmenetileg, ahogy “a sínek túlmelegedése esetén a magyar kötöttpálya-hálózat más szakaszain is, további sebességkorlátozások révén garantálható csak a közlekedés biztonsága”.

Emiatt kellett a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonal Biatorbágy és Szárliget közötti szakaszán 100 km/h-s ideiglenes sebességkorlátozást bevezetni. Így a vonatok menetideje 5-10, esetenként 10-20 perccel lehet több.

A Közlekedő Tömeg civil szakmai szervezet Facebook-oldalán írt a vasútvonalról és a kialakult helyzetről. Szerintük a vasúti pályát az elmúlt 40 évben senkinek sem jutott eszébe karbantartani.

- Információink szerint ennek oka, hogy a vasúti pályát az elmúlt 40 évben senkinek sem jutott eszébe karbantartani, ezért a vasúti síneket a vasbeton keresztaljakhoz (“talpfákhoz”) rögzítő, akkoriban még fából készült csavartiplik egész egyszerűen elporladtak 

- olvasható a közleményükben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában