Kész beruházás

2023.07.20. 12:35

Ünnepélyes áldást kapott az idősotthon Kapuváron - fotók

Radó Tamás plébános áldotta meg a napokban a Kapuvári Bentlakásos Idősek Otthonát. Az önkormányzati intézmény a közelmúltban készült el. A beruházáshoz az állam összesen 1 milliárd 340 millió forintos támogatással járult hozzá. Negyven idős embernek biztosít férőhelyet az otthon húsz kétágyas szobában.

Vámos Annamária

Radó Tamás atya megáldja a Kapuvári Bentlakásos Idősek Otthonát. Fotó: Németh Ferenc

Az eseményen a város polgármestere, Hámori György és Gyopáros Alpár kormánybiztos, országgyűlési képviselő a közös ima után köszöntötte az otthon dolgozóit és lakóit, majd arról érdeklődtek, hogy érzik magukat az intézményben az idősek.

A kezdeti mozgalmas időszakban a beköltözések és az intézményi élet kialakítása volt az elsődleges cél – mondta Kériné Kuti Éva, a létesítmény vezetője. – Nyáron számos külsős programmal, zenés rendezvénnyel is készülünk az ellátottaknak, minél családiasabb hangulatot, szeretetteljes, ápoló környezetet szeretnénk nyújtani nekik. A legnagyobb elismerés, amikor az idősek már az otthonukként emlegetik az intézményt, ide jönnek haza. Kiváló szakmai csapattal, kollégákkal dolgozunk együtt, mindemellett a hozzátartozókkal való jó kapcsolat tartására törekszünk – mondta végül Kériné Kuti Éva.

Az épület szomszédságában lévő házhelyi Sarlós Boldogasszony-­templomot a kényelmes elérés érdekében a közeljövőben járdával kötik össze a bentlakásos idősek otthonával.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában