Társadalmi összefogás

2023.07.07. 12:54

Szándéknyilatkozat egy új mentőhelikopterhez az északnyugat-magyarországi régióban

kisalfold.hu

Jelenleg az északnyugat-magyarországi régióban élő 800 ezer ember nem juthat 15 percen belül a legmagasabb kompetenciát jelentő mentőhelikopteres segítségnyújtáshoz. Ismerve a Magyarország északnyugati régiójában lakókat hátrányosan érintő több évtizedes hiányt, a SkyCU Légimentő és Légi Betegszállító Egyesület, karöltve szakmai partnerével, a TrustAir Aviation Kft.-vel részben hiánypótló, részben előremutató légimentési szolgáltatást kíván indítani Északnyugat-Magyarországon. 

A mentőhelikopteres szolgáltatás indulásához és finanszírozásához társadalmi összefogás szükséges. A mosonmagyar­óvári képviselő-testület legutóbbi ülésén tárgyalt a témáról. Árvay István polgármester kiemelte: „A 15 perces elérési utak az északnyugat-dunántúli régióban nem biztosítottak. Ez a régió kimaradt a mentőhelikopteres fejlesztésekből, ezt próbálják betölteni. A vármegyei önkormányzat kiadta a szándéknyilatkozatot, megkeresték a nagyobb önkormányzatokat, és kérték tőlük is. Fizikálisan és pénzügyileg nem kötelez semmire. Itt nagy szükség lenne rá.” Szabó Miklós képviselő hozzátette: „Érdemes lenne utánanézni, hogy ott, ahol működik ez a rendszer, hogy alakul a finanszírozása.” A mosonmagyaróvári képviselők elfogadták a szándéknyilatkozatot a mentőhelikopter-projekt megvalósításához. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában